Kvinne vinner rettsak: Blir betalt for å være hjemme og passe på sin syke hund

13/10/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En italiensk kvinne har nettopp fått rettens ord for at jobben hennes skal betale henne lønn for å bli hjemme og passe den syke hunden sin.

De fleste nordmenn har sikkert opplevd å være hjemme med sykt barn, men hva med å være hjemme med syk hund? 

Det var nettopp det en italiensk kvinne valgte å gøre, da hun nylig ble hjemme fra jobb for å ta vare på den syke hunden sin. Det skriver BBC.

Kvinnen, som er ansatt på La Sapienza Univesitetet i Roma, bestemte seg for å være hjemme fra jobb i to dager da hennes 12 år gamle hund, som er av rasen engelsk setter, plutselig ble syk og måtte opereres.

Etter operasjonen uteble den ikke-navngitte kvinnen fra jobb, for å passe den svake hunden. 

Da kvinnen deretter kom tilbake på jobb og fortalte om den spesielle grunnen til fraværet sitt, nektet universitetet å utbelae henne den lønnen hun vanligvis ville fått hvis det hadde vært snakk om å være hjemme med sykt barn. 

Denne beslutning var kvinnen dog så uenig i at hun valgte å gå til sak mot arbeidsplassen sin. 

Og nå har den særpregede avgjørlsen falt.

Med juridisk hjelp fra den italienske dyrerettighetsorganisasjonen LAV, som kjemper mot viviseksjon (for eksempel dyreforsøk, red.) lykkes kvinnen i å få medhold da retten avgjorde at universitetet burde vurdert fraværet hennes til å skyldes ’alvorlige eller familiære grunner’.

Under rettsaken henviste advokaten hennes blant annet til italiensk lov, som sier at ’personer som svikter eller forlater et lidende dyr, kan bli idømt ett års fengsel eller få en bot på opp mot 10.000 euro’ (cirka 95.000 kroner, red.).

- Det (salen, red.) er et vesentlig skritt mot anerkjennelse av at dyr som ikke eies av finansielle eller arbeidsmessige årsaker, er ordentlige medlemmer av familien, sier Gianluca Felicetti, der er leder af LAV.

Saken er den første av denne typen. 

Les også: Valpen Rocco døde i fryktelig ulykke hjemme: Knust eier advarer mot skjult fare

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.