Kvinnelige toppbloggere viser hvordan de gjør husarbeid - helt toppløse

12/09/2017 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Martine Halvorsen/privat
Foto: Martine Halvorsen/privat
De kvinnelige bloggerne viser frem bilder av hvordan de gjør alt fra oppussing til daglig husarbeid, uten en tråd på overkroppen. Det har nå skapt stor debatt.

Den 19-årige bloggeren Martine Halvorsen delte i går et knippe bilder på bloggen sin, hvor hun stolt viser frem hvordan hun gjør alle dagens gjøremål. Det er bare en ting som gjør dette annerledes enn hva vi er vant til å se fra andre bloggere - hun gjør det nemlig helt toppløs.

Den unge kvinnen fra Nesodden i Oslo ønsket å støtte sin bloggerkollega Anna Rasmussen, bedre kjent som 'mammatilmichelle'. Hun var den første til å dele et bilde av seg selv, hvor hun legger vegg-til-vegg teppe på alle fire i bar overkropp. 

- Jeg tenkte derfor jeg skulle dele alt jeg gjør toppløs. Fordi det er jo HELT normalt, skriver Martine Halvorsen på bloggen sin.

Bloggeren Anna Rasmussen var den første til å legge ut et toppløsbilde, hvor hun legger nytt teppe på soverommet, med overskriften: 'Det er ikke en ting damer ikke kan'. Etter Anna mottok flere stygge kommentarer og det hun omtaler som mobbing, valgte altså Martine Halvorsen å vise sin støtte ved å poste lignende bilder. 

Martine lager lunsj til lillesøsteren - selvfølgelig toppløs. Foto: Privat

For Martine Halvorsen handler det ikke om å vise sexy damer som lager mat toppløse. Det handler om å vise at kvinner kan gjøre det samme som menn.

- Menn får gå i bar overkropp, når kvinner må dekke seg til. Så vi kan jo stille oss spørsmålet om hvorfor lar vi en slik sosial og juridisk forskjellsbehandling få eksistere i likestillingslandet Norge? skriver hun på bloggen sin.

Artikkelen fortsetter under bildene

For Martine er det helt normalt å ha hjemmekontor toppløs. Foto: Privat

Tømme søpla toppløs? Helt naturlig. Foto: Privat

Martine Halvorsens avslutter sitt innlegg med følgende utsagn: 

- Puppene mine er ikke et pirrende mysterium, og jo, de kan helt sikkert være sexy... Men, mest av alt er de naturlige og ikke noe jeg trenger å lage et nummer ut av. Det er helt sant at det ikke er en ting damer ikke kan! 

På bloggen konatil.no postet også bloggeren Christina et bilde av seg selv toppløs, mens hun er i gang med å pusse opp hjemme. Hun postet dette innlegget etter Anna Rasmussen først viste seg toppløs på sin blogg. På bloggen skriver Christina hun er glad for at saken først og fremst har skapt mye latter. Hun opplevde etterfølgende at flere mente hun mobbet Anna Rasmussen med sitt bilde, og håper nå at folk forstår at det kun var humoristisk ment. 

- Legger man ut et sånt bilde som Anna gjorde, på alle fire med puppene flagrende i vinden, må det være lov å tulle litt med det uten at folk spiller mobbekortet. For hvis dette er mobbing, da er det faen ikke håp igjen for noen av oss, skriver hun på sin blogg.

Les også: Nordmenn kjøper mer nesespray enn noensinne