Lisa Marie Presley's økonomi avslørt: Brukte nesten 1 million kr hver måned

17/01/2023

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
Lisa Marie Presley skyldte mer enn 1 million dollar i skatt på tidspunktet for hennes tragiske død.

Elvis Presleys eneste barn – som døde torsdag etter å ha blitt innlagt for hjertestans den morgenen i sitt hjem i California – ble tvunget til å avsløre den prekære økonomien hennes i november midt i en bitter varetektskamp med eksmannen Michael Lockwood.

Lisa Marie Presley hadde sløst bort rundt 100 millioner dollar gjennom en rekke ødeleggende forretningsavgjørelser.

Juridiske dokumenter innhentet av Blast viser at 54-åringen erklærte å ha 95 266 dollar i kontanter og 714 775 dollar i aksjer, obligasjoner og andre eiendeler.

Men i de samme dokumentene siterte hun en gjeld på 1 million dollar til skattemyndighetene, noe som klart satte henne i minus.

I mellomtiden erklærte Presley $104 000 i månedlig inntekt fra Elvis Presley Enterprises - et selskap der hun hadde en eierandel på 15%.

Hun uttalte også at hun tjente 4361 dollar i måneden som "ansatt" i Graceland - herskapshuset i Memphis hvor hun bodde sammen med faren, Elvis, og moren, Priscilla, i de første årene av livet hennes.

Men dokumentene avslørte også at det Lisa Marie brukte månedlig var enormt og at hun ikke klarte å spare nesten noe av inntekten.

Moren til fire sa at hun hadde hele $92.000 i totale månedlige utgifter (911 780 norske kroner), inkludert $23.500 for leie og $1.708 for betalinger på en luksuriøs Maserati-sportsbil.

Den dystre økonomiske situasjonen betydde et fall for rockeren, som arvet anslagsvis 100 millioner dollar formue tre tiår tidligere.

1. februar 1993 – hennes 25-årsdag – ble Lisa Marie testamentert til Elvis Presley Enterprises, en virksomhet som hadde vært hennes arv etter hennes berømte fars død i 1977.

På den tiden var Elvis' eiendom "i alvorlige økonomiske vanskeligheter," ifølge Fortune, hovedsakelig på grunn av at manageren hans, oberst Tom Parker, solgte bort de fleste av rockerens innspillinger for en liten penge.

Priscilla gikk imidlertid inn, saksøkte Parker og hyret et team med finansfolk.

De gjorde Graceland om til en turistattraksjon, utførte varehandels- og liknende avtaler og hadde tilsyn med utviklingen av Elvis-relatert musikk, film, video, TV og sceneproduksjoner.

I 1993 ble boet sagt å være verdt 100 millioner dollar.

I stedet for å ta ut pengene på tidspunktet for arven hennes, valgte Lisa Marie å utnevne eksterne pengemenn til å håndtere Elvis Presley Enterprises.

Hun ansatte senere Barry Siegel, en dyktig forretningsleder som skrøt av en rekke kjendiskunder.

I 2005 solgte Lisa Marie en 85% eierandel i Elvis Presley Enterprises, angivelig etter Siegels anmodning. Avgjørelsen betydde at datteren ville gi fra seg nesten all kontroll over selskapet som var ansvarlig for farens arv.

Lisa Marie saksøkte senere Siegel og sa at han plasserte utbetalingen hun mottok "i risikable satsinger i håp om å oppnå sin egen kjendis i underholdningsindustrien."

Hun anklaget ham også for «hensynsløs og uaktsom dårlig ledelse og selvtjenende ambisjoner».

Siegel slo tilbake og fortalte Blast i 2019 at avtalen om å selge hennes 85% eierandel "ryddet opp i over 20 millioner dollar i gjeld som Lisa Marie hadde pådratt seg."

Han hevdet også at det "ga henne over 40 millioner dollar i kontanter og en inntektsstrøm på flere millioner dollar, som hun klarte å sløse bort."

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.