Mange foreldre og skoler begår denne feilen: Kan skade barnet ditt for livet

26/08/2016 11:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når vi sender barna våre på skolen, er det viktig å notere seg hvor mye de bærer på.

I løpet av en skoledag kan det være mange ting som fyller opp barnets skolesekk.

Bøker, pennal, matpakke og ellers alt som gjemmer seg i bunnen på en skolesekk.

Men du bør være veldig oppmerksom på hvor mye barnet ditt sleper rundt med på skuldrene. Det skriver King5.com

Lege Justin Kamerman, som er kiropraktor i Sacramento, advarer nå foreldre om at barna deres kan ta livsvarig skade, hvis de sleper rundt på mange kilo i skolesekken. Han har nemlig behandlet mange barn som lider av nakke-og ryggproblemer, samt hodepine som resultat av en for tung skolesekk.

American Academy of Pediatrics (amerikansk råd for barneleger, red.) har også fokus på problematikken, og derfor gir man rådet om at en ryggsekk aldri skal veie mer enn mellom 10 og 20 prosent av ditt barns vekt. 

Allikevel blir veldig mange barn sendt til og fra skolen med altfor mye i skolesekken. I følge Justin Kamerman bærer noen barn fortsatt rundt på skolesekker som veier like mye som dem selv. 

Og er man veldig uheldig, så kan vekten av en for tung skolesekk koste barnet ditt mer enn 'bare' en tur til kiropraktoren. Mellom 2013-2015 var mer enn 5400 amerikanske barn under 19 år på sykehuset, som følge av skolesekk-relaterte skader. 60 prosent av de innlagte barna er i alderen 10-15 år. 

Derfor anbefaler Justin Kamerman på det kraftigste at både foreldre og skoler tenker over hvor mange kilo som fylles i barnas skolesekker.