Mann ser 93-årig kvinne gå i veikanten. Da hun setter seg inn i bilen går den tøffe sannheten opp for ham

10/10/2016 09:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En bilist fikk sitt livs største overraskelse – og eventyr – da han en dag plukket opp en gammel dame fra veikanten.

Mange mennesker har det i dag travelt med på passe sine egne liv, og derfor glemmer vi fra tid til annen å stoppe opp og ta vare på andre.

Det kan nemlig være utrolig givende å møte og hjelpe en fremmed – det erfarte en mann fra Martinsburg i West Virginia i USA, da han en dag kom kjørende i bilen sin.

På Facebook-siden 'Love What Matters' har mannen fortalt hvordan han plutselig så en eldre dame som gikk alene i veikanten. I første omgang passerte han henne, men stoppet allikevel opp da han bestemte seg for å spørre den eldre damen om alt var i orden.

Da kvinnen kom langsomt gående opp på siden av bilen, rullet han ned vinduet og spurte om hun hadde det bra. Kvinnen svarte ikke og gikk bare videre. Bekymret ringte han til politiet, og de kunne fortelle at flere bilister hadde rapportert om en eldre kvinne som gikk på veien der. Ingen hadde dog stoppet opp.

Derfor bestemte han seg for å prøve igjen. Denne gangen svarte hun at hun var på vei ut fra å handle inn, hvilket forvirret den mannlige bilisten, da det ikke var noen butikker i mils omkrets. 

Foto: Facebook

- Jeg spurte henne hvilken butikk og hun svarte Hedgesville. Jeg ble forbløffet, for Hedgesville ligger 10 kilometers kjørsel fra der vi var. Hun nærmet seg vinduet mitt og lente seg inn i bilen, og jeg tilbød henne straks skyss, forteller han.

Invitasjonen skulle bli starten på et lite eventyr for den hjelpsomme bilisten, for med ett begynte den gamle damen å fortelle.

Mannen fikk vite hvordan hun hadde blitt flyttet fra Hedgesville til Martinsburg mot sin vilje, da sønnen hennes døde.

- Så nå går jeg turen, fortalte hun, mens tårer rant nedover kinnene hennes.

Forbløffet tilbød han seg å kjøre henne akkurat hvor hun ønsket. Den gamle damen takket ja, mens hun begynte å fortelle livshistorien sin.

Hun het Isabella, var 93 år gammel og av indiansk avstamming. Mens de to kjørte, passerte de fjellene hvor hun ble født, og mens den mannlige bilisten ble mer og mer fascinert, fortalte hun videre om livet sitt, oppveksten, sine fem ektemenn, om Pearl Harbor og Hindenburg.

Foto: Facebook

- Hun var helt utrolig. Full av liv og latter, forteller bilisten.

Plutselig var de ved det supermarkedet hun hadde fortalt om. 

- Før hun gikk inn, fortalte jeg at jeg ville vente på henne. Da hun kom ut hadde hun bare én pose, som inneholdt en boks kaffe. Da hun så meg, smilte hun.

Da den gamle damen satte seg inn igjen i bilen, tilbød bilisten seg å kjøre henne hjem. Så begynte hun å le og spurte om han visste veien, for det gjorde ikke hun.

- Jeg begynte også å le, og jeg svarte at vi nok skulle få henne hjem. Hun spurte om jeg visste hvor hun bodde. Det gjorde jeg ikke, men jeg fortalte henne at vi skulle klare å finne ut av det sammen.

 

Foto: Facebook

På veien tilbake fortalte den gamle damen videre, mens bilisten satt trollbundet og lyttet. For ham var turen helt fantastisk, da den 93 år gamle kvinnens historier var fulle av liv, varme og sjel.

Hun fortalte om området, om familien og barna, og om plantasjen hun hadde jobbet på da hun bare var 12 år gammel. Her møtte hun sin første kjærlighet – en hjelper på gården, men kjærligheten deres var forbudt da hun var en såkalt ’rød jente’.

Underveis lykkes de to i fellesskap å finne veien hjem, og da bilisten til slutt stoppet foran hjemmet hennes, takket hun ham mange ganger.

- Jeg hadde et kort med navnet og nummeret mitt på som jeg ga til henne, og jeg lovet at hun kunne ringe når som helst om hun skulle trenge skyss. Hun så på meg og svarte: Jeg vet ikke hvordan eller hvor du kom fra, men takk!

Foto: Facebook

- Jeg vet at jeg sikkert aldri kommer til å høre fra Isabella og sikkert aldri se henne igjen, men hun ga meg en helt utrolig minireise full av eventyr. Hun ga meg mulighet til å reise tilbake i tid. Jeg håper hun har det bra. Hun berørte livet mitt i dag, skriver den overveldede bilisten, som har en siste oppfordring.

- Jeg håper at andre vil ta lærdom av denne historien, ved å rekke ut en hånd og hjelpe en fremmed. Man vet aldri hvor mye man kan få igjen.