Norsk politimann kastet ung kvinne i bakken

08/11/2022 09:52

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
En video som viser en ung kvinne bli kastet i bakken av politiet skaper kraftige reaksjoner. Nå er Spesialenheten koblet inn i saken.

Videon har blitt spredt i en voldsom fart på TikTok de siste dagene. Man kan se en ung kvinne i en diskusjon med en mannlig politimann. 

Kvinnen i videoen står foran og tilsynelatende beskytter en annen kvinne, som ifølge videoen har opplevd en ubehagelig opplevelse, skriver TV2.

Kvinnen i videoen står foran og tilsynelatende beskytter en annen kvinne, som ifølge videoen har opplevd en ubehagelig opplevelse. 

Det kommer ikke frem i videoen hva denne episoden gjelder. 

Etter en lengre diskusjon mellom kvinnen og politimannen, tar han tak i armen hennes og slenger henne bakover. 

Deretter går kvinnen rett ned i bakken. 

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først. 

TV 2 har vært i kontakt med kvinnen i videoen, Jeanette Danielsson, og hennes kjæreste Andre Hatlo-Johansen, som filmet episoden. 

De forteller at de observerte en gråtende kvinne da de stilte seg i kø utenfor et utested i Drammen sentrum, natt til 30. Oktober. 

De bestemte seg for å gå bort til henne for å spørre om det gikk bra. 

Til kjæresteparet fortalte den gråtende kvinnen om en ubehagelig opplevelse som hadde skjedd inne på utestedet. 

Etter at de hadde stått med kvinnen en stund, kom politiet. Da hadde den gråtende kvinnen allerede gitt klart uttrykk overfor kjæresteparet at hun ikke ønsker å snakke med politiet, og at hun kun ønsket å dra hjem. 

Politistasjonssjef Øyvind Aas bekrefter overfor TV 2 at hendelsen skjedde natt til 30. Oktober, og at de var til stede utenfor et utested i forbindelse med en voldshendelse. 

-Vi ønsket å få kontakt med kvinnen som satt bak kvinnen som sto og diskuterte med politimannen, da hun hadde opplysninger til oss i den saken. 

I videoen står Jeanette Danielsson i front og sier gjentatte ganger at kvinnen i bakgrunn ikke ønsker å prate med politiet. 

“Men det er det ikke du som bestemmer”, sier politimannen. 

Kjæresteparet forteller til TV 2 at de opplevde politimannens fremtoning som skremmende. 

-Det som gjorde meg irritert, var at han aldri spurt om det gikk bra. Jeg fikk inntrykk av at han ikke brydde seg om henne. Da gikk jeg i en forsvarsposisjon. Jeg klarer ikke å se på når jenter blir behandlet på denne måten, sier Danielsson. 

Danielsson sier at hun forstår hvorfor politiet ønsket å komme i kontakt med den gråtende kvinnen og at hun skjønner hvorfor politiet ønsket å fjerne henne. 

-Jeg skjønner også at jeg tok på meg et ansvar som jeg ikke trengte å ta, men der og da følte jeg det som nødvendig. 

Mandag ble Spesialenheten for politisaker tipset om videoen. Etter å ha vurdert innholdet, har de besluttet å åpne en sak. 

Kjæresteparet er fornøyd med at Spesialenheten er koblet inn i saken.