Ny forskning: Hunden din drømmer om deg om natten

26/10/2016 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du også lurt på hva hunden din drømmer om når den bjeffer og ruller seg rundt i søvne? Kanskje den drømmer om deg.

Menneskelig søvnforskning har stått på siden tidenes morgen, da det alltid har interessert oss hva vi drømmer om, samt hva drømmene våre betyr.

Men hva med dyr? Drømmer de også, og i så fall; minner drømmene deres om våre? Det spør People.com om.

Mange mennesker vil sikkert gjerne vite hva kjæledyrene deres drømmer om, og i den forbindelse er har det faktisk blitt utført et studie på Harvard Medical School, som har til formål å kaste lys over netopp dette emnet.

Og spesielt for hunde-tilhengere er det interessante nyheter.

De fleste hundeeiere har sikkert allerede observert hvordan hunden deres bjeffer og 'løper' i søvne, men hunden din drømmer ikke bare om å gnage på kjøttbein og jakte etter katter.

En av studiets forskere, Deirdre Barrett som er klinisk- og evolusjonær psykolog ved Harvard University, kan nemlig fortelle at på samme måte som vi mennesker fra tid til annen drømmer om våre kjæledyr, så er det stor sannsynlighet for at en hund også drømmer om eieren sin.

Deirdre Barrett forklarer at man med sikkerhet vet at de fleste pattedyr har et søvnmønster som er simultant med menneskers. Både dyr og mennesker beveger seg i løpet av natten inn i en dyp søvn, hvor hjernen er mye mindre aktiv. Deretter beveger vi oss inn i det søvnstadiet som kalles REM (Rapid Eye Movement ). Det er her drømmer forekommer for mennesker – og sannsynligvis også for dyr.

Vi mennesker drømmer oftest om de tingene som interesserer oss i løpet av dagen – dog mer visuelt og mindre logisk, og ifølge Deirdre Barrett er det ikke noen grunn til å tro at det forholder seg annerledes med dyr.

For ettersom hunder generelt er ekstremt tett knyttet til menneske-eieren sin, er det høyst sannsynlig at hunden din drømmer om ansiktet ditt, lukten din og om å gjøre deg glad eller irritert.