Nytt studie avslører: Dette er den største dealbreaker i et parforhold

07/03/2018 15:30

Anniken Hauge

Viralt
Ifølge en ny britisk studie er uenighet om renslighet den største dealbreaker i et parforhold.

Når du møter en ny partner er det ofte en veldig spennende tid med store følelser og rosa skyer.

Men når den første forelskelsen har lagt seg, er det spesielt én ting som kan sette forholdet alvorlig på prøve. Nemlig noe så basalt som partneres forhold til hygiene.

Det ser slik ut ifølge Independent , hvis man skal tro en ny britisk studie.

I forbindelse med studiet spurte YouGov britiske menn og kvinner hvilke egenskaper som villeplaget dem mest hos en partner. Svaret var at den absolutt største dealbreaker var  ulik oppfatning av renslighet.

Deltakerne i undersøkelsen fikk en liste med 30 egenskaper - inkludert sexlyst. 71 prosent av deltakerne svarte at en partner som var mindre opptatt av hygiene enn de selv er, ville gjort at de følte seg mest utilpasse. 

- Renslighet kan være en dealbreaker av mange årsaker. Spesielt hvis den ene holder ting rent, mens partneren konstant roter og ikke vasker. Da er det lett å føle at den andre er egoistisk og respektløs, hvilke er verre enn rtehue eller ikke å være ren, sier datingcoach Jo Barnett til Independent.

Hvis det er et fremtredende problem i et parforhold, anbefaler Jo Barnett at partene snakker sammen og foklarer hvordan partnerens handling får dem til å føle, i stedet for å kritisere den andre.

- Det kan virkelig redde forholdet. Prøv å finne et kompromiss, sier Jo Barnett til Independet.

YouGovs undersøkelse viste dessuten at 53 prosent av deltakerne hadde en tendens til å tenne på personer som var mindre inntelligente enn dem selv. 45 prosent av dem nevnte forskjellige religiøse synspunkter.

Videre viste det seg at andre av deltakernes store dealbreakere var forskjellige politiske holdninger (41 prosent), sosiale behov (38 prosent) og fysisk aktivitet (36 prosent).

Du kan lese mer om studiet her.