Plasser denne planten på balkongen, og du kan si farvel til mygg

20/04/2024 22:15

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Å plassere en bestemt plante på balkongen din kan hjelpe deg med å holde mygg unna på en enkel og effektiv måte.

Som vi alle allerede vet, markerer ankomsten av våren og sommeren også den irriterende tilbakekomsten av insekter som mygg. Disse små skapningene irriterer oss ikke bare med summingen, men biter og stikker også.

Derfor har de fleste et stort ønske om å kunne holde mygg unna balkongen sin. Hvis du vil gjøre dette, kan du plassere en spesiell plante på balkongen. Den har en spesifikk lukt som mygg og andre insekter ikke liker.

Hvilken plante er det?

Den heter Lantana (vandreblomst). Det er en urteaktig plante som stammer fra Mellom-Amerika. I vekstperioden kan den bli opptil 1,5 meter høy. Den er verdsatt for sin motstand mot tørke og tøffe temperaturer.

Bladene er ovale, mørkegrønne med taggete kanter. Blomstene er røde, oransje og gule og er samlet i klynger. Derfor har den også et ryddig utseende, som de fleste liker.

Lantana kan dyrkes i hagen, men også i potter og er en veldig populær pynteplante. Den foretrekker sur og godt drenert jord. Den elsker også en god eksponering for solens stråler.

Plasser denne planten på balkongen, og du kan si farvel til mygg

Lantana er veldig lett å dyrke og kan bidra til å holde mygg unna. For å oppnå dette må planten være godt næret, godt vannet og godt eksponert for solen.

På denne måten kan planten frigjøre kjemikalier som virker avskrekkende på insekter. For å gjøre dette er det nok å plassere noen frø på vinduskarmen eller på balkongen din.

Hvis du bruker en voksen plante, bør du plante eller plante den om våren. Ikke bekymre deg hvis veksten ser sakte ut. Du må være tålmodig og følge de riktige instruksjonene for å se bladene og blomstene blomstre.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.