Psykologilærer ga elevene sine hans beste råd mot stress: Nå har de gått viralt

21/09/2016 06:30

Anniken Hauge

Viralt
Denne listen med 101 punkter har gått viralt på sosiale medier. Foto: Twitter.
Denne listen med 101 punkter har gått viralt på sosiale medier. Foto: Twitter.
Er dette oppskriften på et stressfritt liv? Ja, mener mange av de som har sett listen.

Hvert år deler den amerikanske psykologilæreren, Brett Phillips, en antistress-guide ut til de nye elevene sine, i håp om at dette kan minimere elevenes stressnivå. 

Hans liste tæller 101 punkter, som især skal minde hans high school-elever i Californien om at prioritere deres tid samtidig med, at de nyder dem selv midt i en stresset periode med skole, arbejde, sport, familie og venner.

Nylig delte en elevene hans, Alina Ramirez, guiden på Twitter, skriver den britiske avisen Daily Mail.

I skrivende stund har over 30.000 kastet ut en like til listen, mens det er kommet nesten 25.000 kommentarer, hvor Alina Ramirez blant annet får ros for å ha delt listen.

- Tusen takk, dette trengte jeg virkelig, skriver en person på Twitter.

- God lærer, god liste. Noen ganger er det de simple tingene i livet, kommenterer en annen på det sosiale mediet.

- Wow, dette er fantastisk, takk. Terapeuter burde bruke listen din som en to-do liste, sier en tredje person på Twitter.

Her er første halvdel av Brett Phillips populære liste. Foto: Twitter.

Den roste listen rommer både små og store ideer til et stressfritt liv – noen punkter også med et snev av humor. De første tre punktene på listen går ut på at man skal stå opp 15 minutter tidligere om morgenen, forberede morgenen sin kvelden før og unngå tettsittende klær.

Mange av rådene går ut på at man skal være organisert, forstått som at man skal reparere de tingene som ikke virker, lage kopier av viktige papirer og dele store oppgaver opp i mindre deler.

Men midt oppi all organiseringen må man ikke glemme å se opp mot stjernene, lære å plystre en glad melodi, lese et dikt eller kjøpe blomster til seg selv.

Her er andre halvdel av Brett Phillips populære liste. Foto: Twitter.

Det siste punktet, nummer 101, står med større bokstaver enn de andre punktene: Du er fri til gi ros til andre mennesker.

Helt nederst følger et bonusråd om å huske å slappe av og ta én dag av gangen, for du har resten av livet på å leve.

Dette er tiende året Brett Phillips deler ut listen til elevene sine. Han har i løpet av årene samlet punkter til listen fra artikler, bøker, observasjoner og erfaringer.

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.