Rekrutteringsekspert avslører: Disse 3 tingene bør du lyve om på jobbintervjuet

02/01/2024 13:00

Sofie

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En rekrutteringsekspert oppfordrer til å lyve om tre konkrete ting til jobbintervjuet.

Du navigerer best med takt og omtanke. Denne aforismen er kjent av de fleste, men den gjelder selvsagt ikke nødvendigvis når man søker jobb.

Dette betyr ikke at du skal villede om din utdannelse eller prestasjoner på CV-en din. Tvert imot kan det trolig få negative konsekvenser senere.

Det er imidlertid andre områder hvor en viss grad av tilbakeholdelse av sannheten kan være fordelaktig, ifølge rekrutteringsekspert Bonnie Dilber.

Bonnie har delt flere videoer på TikTok som deler tips og triks for å få drømmejobben hennes. En av hennes mest populære videoer omhandler tre ting som alle bør vurdere å tone ned i et jobbintervju.

1. Negative relasjoner til kolleger

I videoen råder Bonnie til å ikke være ærlig om eventuelle negative forhold til kolleger eller ledere. Dersom årsaken til jobbskiftet er manglende trivsel på gjeldende arbeidsplass, er det ikke nødvendig å være åpen om dette.

«Hvis du forlater jobben din på grunn av misnøye, dårlig samarbeid med sjefen eller kollegaer, bør du avstå fra å være ærlig om det», sier hun ifølge Indy100.

"Ikke nevn at sjefen din ikke var fornøyd med deg eller at kollegene dine var vanskelige å jobbe med. Det de oppfatter når du sier dette er rett og slett at du er vanskelig å jobbe med.

«I stedet bør du formulere det slik: «Alt går bra, men jeg ser etter større utfordringer».

2. Motivasjonen bak ønsket om jobben

Bonnie påpeker at "100 prosent av alle som søker jobb gjør det for pengenes skyld". Selv om det er en realitet, bør man ikke åpent innrømme dette overfor en potensiell arbeidsgiver.

I stedet anbefales det å imponere ved å uttrykke at du 'brenner for selskapets misjon' eller at du passer godt inn i 'bedriftens kultur'.

"Forklar hvorfor du brenner for selskapets misjon, hvorfor denne jobben representerer ditt livsverk, og hvorfor du stemmer så godt med bedriftens kultur," sier hun.

3. Dine fremtidsplaner

Det er ikke nødvendig å være helt åpen om fremtidige planer, da dette potensielt kan påvirke jobbsøknaden din.

"Det spiller ingen rolle for meg om du planlegger å begynne på videregående skole om seks måneder og bare søker midlertidig på denne jobben. Jeg bryr meg ikke om denne jobben betaler halvparten av lønnen din og du bare søker til du finner noe. Når de spør om planene dine for de neste fem årene, er svaret at du ser deg selv i dette selskapet," sier Bonnie.

"Din intensjon er å gå inn, gjøre jobben perfekt og fortsette å utvikle seg etter hvert som nye muligheter dukker opp."

Hun påpeker også at personen på den andre siden av bordet 'ikke er naiv'. Personen forstår at hvis alt var tilfredsstillende i din nåværende jobb, ville du ikke vurdert å bytte.

"Vi er ikke uvitende. Vi vet at hvis alt var perfekt på din nåværende arbeidsplass, ville du ikke ønske å forlate den. Vi forstår at motivene dine er økonomiske og relatert til fordeler. Vi innser at du tror på å bytte, hvis det er bedre lønn og ytelser andre steder. Men dette er universelle hensyn, sier hun.

«Så hvis du ikke kan differensiere deg og ikke kan presentere noe mer enn det grunnleggende... Hvis du ikke har den kritiske tenkningen til å forstå at dette ikke er særlig attraktivt for en arbeidsgiver, kan det være utfordrende for en rekruttering konsulent for å fortsette med deg i prosessen deres."

I kommentarfeltet er det imidlertid blandede reaksjoner på de tre rådene. Noen mener at det ikke er rettferdig å måtte skjule sannheten.

"Jeg har ingen lidenskap. Jeg vil ikke ha en karriere. Jeg vil bare ha en jobb så jeg kan overleve. Det er det. Jeg vil ikke være med på alle disse spillene," skrev en bruker.

"Hva sier det om arbeidsgivere at de ønsker å ansette de beste løgnerne?" spurte en annen.

"Å lyve er en nødvendig overlevelsesevne. Å vite når og hvordan man lyver er avgjørende i vår nåværende situasjon," sa en tredje.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.