Rikke bestillte kake til kollegaene - da de åpnet esken fikk de seg en stor overraskelse

02/06/2017 18:45

KC

Viralt
Foto: Rikke Østergaard Guldager
Foto: Rikke Østergaard Guldager
Det skulle bare være en helt vanlig kake til kollegaene i jobbens kunstklubb. Men da danske Rikke Guldager Østergaard fikk se bakerens verk ble hun dypt imponert.

Innimellom har man lov til å kose seg med noe søtt på jobben, og på mange arbeidsplasser er det ensbetydende med en god kake i kaffepausen.

Og det var nettopp det Rikke Guldager Østergaard ville gi til kollegaene sine i går, så derfor hadde hun bestilt en kake hos bakeren i den lokale Meny.

- Jeg skulle jo bare bestille en kake til kolleganee mine fordi vi har en kunstklubb på jobben. Vi vil gjerne ha flere medlemmer og tenkte at vi skulle servere et stykke kake for å få flere til å melde seg inn, sier hun til Dagens.no.

På tirsdag i denne uken kjørte hun derfor ned til den lokale Meny i Rønde, i nærheten av Ebeltoft i Øst-Jylland, og fortalte bakeren at hun gjerne ville ha en litt 'kunstnerisk' kake.

- Jeg tenkte at hun bare skulle lage en helt vanlig kake. Ikke noe fantastisk, men kanskje en kake med noe flott pynt eller et litt morsomt motiv.

- Så jeg spurte om de kunne lage noe som lignet om barnekunst med et hus, en fæaggstang og kanskje en måke, sier Rikke til Dagens.no.

Rikke Guldager Østergaard gjorde det klart at hun ikke forventet å få Edvard Munchs ‘Skrik’ i kakeform.

Men det var så tydeligvis en spøk som gjorde inntrykk på bakeren som tok det som en utfordring. Da Rikke Guldager Østergaard på torsdag skulle hente den ferdige kreasjonen sperret hun nemlig øynene opp av beundring og glede. 

Kunstnerisk kake fra bakeren i Meny. Foto: Rikke Østergaard Guldager

For i esken lå en vakker og kunstferdig dekorert kake – utformet nettopp som ‘Skrik’ av Edvard Munch. Resultatet tok nesten pusten fra Rikke Guldager Østergaard. 

- Da jeg bestilte kaken hadde jeg jo sagt at jeg nettopp ikke forventet at bakeren skulle dekorere kaken med noe så avansert som ‘Skrik’, så jeg ble mildt sagt overrasket, sier hun.

Kollegaene på jobben ble også utrolig imponerte over det kunstneriske bakverket. 

- Der gikk lang tid før noen tok et stykke. Men den smakte også helt fantastisk’, påpeker Rikke Guldager Østergaard.

På Facebook er den flotte kaken gått viralt, og har fått nesten 5.000 likes siden i går.

Du kan selv se kaken her – og sammelikne med det originale bildet av Edvard Munch her