Rørende øyeblikk: Ukrainske flyktningbarn ønskes velkommen inn på sin nye skole

16/03/2022 07:06

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hjerteskjærende video delt på nettet viser ukrainske barn som blir ønsket velkommen til en ny skole etter å ha flyktet fra den russiske invasjonen i hjemlandet.

Russlands militære har ført en blodig krig mot Ukraina siden 24. Februar.

Ifølge FN har 2.808.792 mennesker flyktet fra sine hjem, hvorav de fleste har reist til Russland, mens mange andre har søkt Italia, for eksempel.

Og i Italia har de blant annet blitt møtt med åpene armer.

Se nedenfor:

I videoen kan du se hvordan skolens elever ønsker sine nye skolekamerater velkommen ved å vifte med det ukrainske flagget og med applaus når de kommer inn i bygningen.

Videoen er delt etter at Italias utdanningsminister Patrizio Bianchi 4. mars sa at utdanningssystemet var «klart til å ønske ukrainske barn og unge velkommen».

Det italienske utdanningsdepartementet har kunngjort at de forbereder ressurser for å støtte skolesamfunnet i kjølvannet av migrantkrisen.

Minister Stefania Bianchi sa at «fred er bygget med solidaritet og inkludering» og at departementet «arbeider for at alle barn og unge som flykter fra krigen kan mottas med nødvendig støtte og fortsette sin utdanning».

Dette følger departementets kunngjøring om at denne innsatsen ikke vil være begrenset til skoletid og oppfordret skolene til å involvere familier i prosessen, samt å jobbe med skoler for å skape muligheter for sosialisering utenfor skolen.

Siden starten av den russiske invasjonen har 23.872 flyktninger, for det meste kvinner og barn, ankommet Italia, ifølge statsminister Mario Draghi.

Han la ifølge InfoMigrants til at han forventer at flyktningenes ankomst fortsetter.

I en kommentar til innsatsen sa Draghi at han ønsker å «takke alle de som har tatt initiativ på egen hånd for å støtte det ukrainske folket. Dette inkluderer både den humanitære hjelpen fra ulike land og organisasjoner og de individuelle heltemodighets- og mothandlingene som ukrainerne viser i møte med fortsatt vold og ustabilitet.

Opptakene av barna på skolen har blitt delt mye på nettet, selv om det er uklart hvor de har blitt spilt inn.

Imidlertid har barna blitt ønsket velkommen over hele landet, inkludert i kommunen Lozzo Atestino i provinsen Padua, der Alfonso d'Ambrosio har forpliktet seg til å tilby en iPad for de unge flyktningene for å sikre sanntidsoversettelse og dermed "retten til utdanning".

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.