Rørende video viser president Zelensky som besøker sårede soldater

16/03/2022 07:17

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En rørende video som viser den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som besøker sårede soldater, har gått viralt.

Mer enn 100 soldater som enten er såret eller drept i Ukraina har blitt tildelt medaljer for sin tapperhet av den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky.

Zelensky besøkte et militærsykehus i Kiev-regionen på søndag, hvor han tok seg tid til å hedre 106 soldater - 17 posthumt - med tittelen 'Helter i Ukraina'. Det skriver Independent.

Medaljene ble tildelt av den ukrainske presidenten for å øke moralen etter hvert som troppene kom seg etter skadene de pådro seg etter å ha kjempet mot russiske tropper.

Hutsul Volodymyr Olesksandrovych, seniorløytnant, var en av mennene som fikk tittelen og en medalje.

Han har blitt hedret for å ha ødelagt 25 enheter russisk militærutstyr, og antas å ha drept rundt 300 russiske soldater.

På bilder som deles fra Zelenskys besøk på sykehuset, blir den ukrainske presidenten sett snakke med og ta selfies med soldater så vel som sykehuspersonell.

Presidenten brukte også sykehusklær og hansker slik at han kunne snakke med en soldat som ser ut til å ha fått mer alvorlige skader enn de andre troppene. På bilder blir han sett med neseslanger og blir koblet til skjermer.

"Gutter, kom snart. Jeg tror at den beste gaven til din innsats vil være vår felles seier, sa president Zelensky, ifølge en tweet sendt av Ukrainas forsvarsdepartement.

Zelensky tok seg også tid til å hedre sykehuspersonalet for sitt arbeid, som foregår under vanskelige forhold under den russiske invasjonen, som startet 24.

På lørdag kunngjorde Ukrainas president Zelensky at minst 1300 ukrainske soldater har mistet livet mens de forsvarer Ukraina mot tropper fra Russland.

Det er imidlertid uenighet om antall russiske soldater som er drept. Ifølge Kreml har imidlertid flere hundre russiske soldater dødd, men ukrainske myndigheter hevder at tallet er betydelig høyere.

Zelensky har oppfordret ukrainske menn som har blitt i landet til å opprettholde forsvar mens russiske styrker fortsetter å prøve å fange hovedstaden Kiev.

I Mariupol har mer enn 1500 ukrainske sivile dødd som følge av angrep fra Russland som har vært så hyppige at de har blitt tvunget til å slutte å grave ut massegraver så vel som begravelser.

 

 

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.