Samfunnet skriker etter flere sykepleiere: Men ingen ville ansette Louise

27/10/2023 06:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Louise Dyrstrand var lei av å få avslag i jakten på jobb som sykepleier, så hun skrev et innlegg på Facebook som gikk viralt.

Det var en frustrert Louise Dyrstrand, som har søkt ulike stillinger som sykepleier siden juli.

Etter å ha søkt på 20 jobber, vært på ni intervjuer og fått 12 avslag, var det nok.

– Hver gang jeg hadde blitt intervjuet, var svaret at de hadde funnet noen med mer erfaring. Da satt jeg igjen og tenkte, hva skal jeg gjøre? Jeg får ikke erfaring uten å ha en jobb, sier danske Louise Dyrstrand (24) til SE og HØR Danmark.

I løpet av de siste mange årene har danskere blitt fortalt at det er mangel på varme hender over hele landet, og derfor ble Louise Dyrstrand også litt overrasket over at hun ikke fant en jobb i yrket sitt.

– Etter det niende avslaget tenkte jeg, nå prøver jeg å høre nettverket mitt, sier hun.

I et lengre innlegg på Facebook skrev Louise Dyrstrand om sin frustrasjon og hvor mye hun ønsket å få en jobb. Det viste seg å være akkurat den rette løsningen for den 24 år gamle sykepleieren fra den danske byen Kjellerup.

– Det gikk helt bananas. Jeg skrev innlegget klokken 16 på tirsdag, og klokken 23 skrev jeg takk for hjelpen. Da hadde jeg mottatt over 500 private meldinger fra ulike felt av yrket mitt om at jeg var velkommen til å kontakte dem.

Plutselig befant Louise Dyrstrand seg i en helt annen situasjon, der hun gikk fra å få avslag på avslag til nå å kunne velge og vrake.

Den 24 år gamle sykepleieren kontaktet et krisesenter for funksjonshemmede barn og unge som hadde skrevet til henne i forbindelse med innlegget hennes. Onsdag ble hun intervjuet, og før hun hadde gått ut døren, hadde hun fått tilbud om jobb.

– Det er veldig kult. Jeg trodde ikke dette ville være veien jeg skulle gå.

Louise Dyrstrand har nå noen dager på seg til å gjøre seg klar til å begynne i sin nye jobb, for det skal hun nemlig allerede gjøre 5. November.

Det danske mediet har forsøkt å få en kommentar fra det danske Sykepleierådet om hvordan Louise Dyrstrand kan være i en situasjon der hun ikke får jobb når mangelen på sykepleiere er så stor. Det danske Sykepleierådet har i skrivende stund ikke vendt tilbake på mediets spørsmål.