Skolelærer flytter autistisk elev ut på toalettet

08/11/2022 12:12

Emma Sletta

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En amerikansk skolelærer har tatt i bruk en noe ukonvensjonell metode for å optimalisere undervisningen.

Å være grunnskolelærer kan ikke alltid være lett. Økende antall studenter i klasser og evig "optimalisering" av undervisningen er sjelden noe som gjør oppgaven enklere.

Kanskje det er derfor en lærer fra Washington i USA valgte en noe alternativ metode.

En autistisk gutt, som tilsynelatende har vært for mye for den gitte lærerens ferdigheter, ble flyttet ut av klasserommet og plassert på skoletoalettet "for å skape trygghet for seg selv og resten av klassen".

Her ble det satt opp en liten pult slik at gutten kunne sitte der, i stedet for i klasserommet. Gutten skal ha holdt ut med situasjonen, men guttens mor gjorde det absolutt ikke. – Det er ikke et egnet sted for noen barn. Det luktet, og bare tanken på at sønnen min skulle tilbringe skoledagen på badet var så urovekkende for meg, sier guttens mor til det lokale nyhetsbyrået KOMO News.

En alternativ løsning for elever som trenger lese ro

Skolen var imidlertid lite sympatisk innstilt til morens klage da hun konfronterte ledelsen om situasjonen. I en uttalelse til Q13 News sa skolen at den hadde toalettene som et alternativ for alle elever som trengte lesing. Det hadde imidlertid aldri blitt brukt før.

På spørsmål om opplevelsen fra lokale medier, sa gutten at det var trist, stressende og ydmykende å måtte gjøre skolearbeid på toalettet.

– Jeg tenkte «hva er det som skjer? Hvorfor er jeg på toalettet? Hvorfor?" forteller han.

Historien har siden fått mye oppmerksomhet, og etter klagen har gutten nå flyttet tilbake til klasserommet igjen, men ifølge moren er skaden gjort, fordi guttens selvtillit har fått seg en skikkelig knekk.