Ung mann bortvist av sjefen fordi han gikk i shorts - kom tilbake for å ta hevn

22/06/2017 13:45

Ida Veiden Brakstad

Viralt
For nylig tok britiske Joey Barge alternative metoder i bruk for å protestere mot diskriminering på arbeidsplassen sin.

Forleden dag ble britiske Joey Barge sendt hjem fra det call-senteret hvor han jobbe. Det var en veldig varm dag, så Joey Barge hadde derfor tatt shorts på. Men det fallt ikke i god jord hos arbeidsgiveren. 

Senere samme dag gikk 20-årige Joey Barge tilbake til arbeidsplassen. Denne gangen hadde han skiftet til klær som fulgte call-senterets kleskode. 

Det skriver Independent.

Joey Barge havde nemlig latt shortsene bli hjemme og i stedet tatt på seg en rosa kjole. Han var provosert over at kvinnene fikk lov til å gå i kjole, mens menn ikke måtte gå i shorts.  

Den unge karen tok et par bilder av seg selv i den fargestrålende kjolen som han så delte på det sosiale mediet Twitter som en protest mot det han mener er en sexistisk kleskode:

- Jeg ble sendt hjem og fikk beskjed om å ta på passende klær, men det står at kvinner godt må gå i kjole - så hey ho, kommenterer den unge mannen til kjole-bildene sine.

Flere twitterbrukere støtter opp om budskapet og mener også at det er for strengt at mennene ikke får gå i shorts, når kvinner godt må bruke kjole:

- Menn burde alltid ha lov til å gå i shorts, akkurat som kvinner får lov til å gå i skjørt og kjoler...likestilling, skriver for eksemepl en bruker.

Joey Barges kamp ga heldigvis resultater. Call-sentret har løsnet opp litt på kleskoden sin og tillater nå mennene å gå i lange shorts som enten er svarte, beige eller mørkeblå. 

Det avslører Joey Barge i en tweet med teksten:

- En delvis seier.