Ungt par med Downs syndrom gikk på skoleball: Plutselig fikk de en magisk overraskelse

07/07/2022 07:45

Emma Sletta

Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Et ungt par med Downs syndrom fikk en magisk overraskelse da de gikk på et skoleball.

High school studentene Zane Wales og Anna Anderson har begge Down syndrom, og har datet siden barneskolen.

Skoleballetten nærmet seg raskt for elevene på Jefferson Forest High School. Selvfølgelig hadde Zane og Anna også planer om å delta som par.

Det de imidlertid ikke skjønte, var at denne skoleballet skulle bli noe helt annet enn de fleste andre. Lite viste paret om at de andre studentene hadde noe spesielt i vente for dem.

Planene var så store, og ble snakket om så mye, at en rekke av skolens lærere hadde overført den fra elevene.

En rekke studenter hadde bestemt at Zane skulle bli balkong. Dette betyr selvfølgelig at de også hadde bestemt seg for at Anna skulle bli baldronning.

Målet var at paret skulle føle at de var en del av skolen og at de ikke var forskjellige fra andre, selv om bare 1 av 1000 mennesker er født med Downs syndrom.

Både Zane og Anna har levd hele livet med ideen om at de er forskjellige fra andre. Men elevene på skolen ønsket at de skulle føle at de passet inn og at de alltid var velkomne i selskapet.

For å sikre at alt gikk som det skulle, brukte en rekke studenter flere uker på å planlegge valget av Zane og Anna som konge og dronning.

"De ser disse barna hver dag. De går til de samme korridorene med de samme barna, og de føler bare at de er en del av dem, så de ønsket å sørge for at de virkelig følte en del av dem også," sier Heather Hevener, lærer ved skolen.

Og da den store dagen endelig kom, var alle der mens Zane bare koste seg på dansegulvet. Plutselig ble navnet hans kalt ut i en mikrofon – og han ante ikke hvorfor.

En student sto på toppen av trappen, hvorfra han kunngjorde hva Zane knapt hadde forventet å høre: at han hadde blitt kalt en balkong.

Alle elevene som var til stede brøt ut i jubel, og Zane løftet knyttneven for å feire. Men det var ikke alt. Hver balkong må også ha en baldakindronning.

Det neste som ble sagt inn i mikrofonen var at en baldakindronning også hadde blitt kronet, og selvfølgelig var det ingen ringere enn Anna.

Etter å ha mottatt sine priser, smiler Anna og Zane - og det gjør også alle de andre studentene. Derfor var det garantert å være en natt de vil huske i lang tid.

– De er bare så hyggelige, og jeg håper det når ut til andre skoler – slik at de også kan være mer inkluderende, la Hevener til.