Derfor skal du aldri benytte hårtørreren på hotellet

Foto: Shutterstock

Planlegger du et hotellopphold? Så bør du huske å ta med egen hårtørrer.

De færreste finner plass til hårtørreren når de skal på ferie - spesielt siden de fleste hotellrom har én. 

Men kanskje bør du allikevel ta apparetet med i kofferten. 

For den versjonen som befinner seg på hotellrommet er nemlig en ekte bakteriebombe. Det skriver The Sun.

Det avslører et tidligere studie utført av den amerikanske eksperten i mikrobiologi, Charles Gerba, som på oppdrag fra nyhetskanalen ABC undersøkte hygienen på en rekke hotellrom i Los Angeles.

Les også

10 ting du (kanskje) ikke visste om grått hår

Som forventet varierte hygienen fra hotell til hotell, men Charles Gerba fandt også ut at de hårtørrerene som befant seg på de forskjellige rommene var noe av det ekleste og mest bakterieinfiserte som hotelgjestene ble utsatt for.

Det skylles at mens rengjøringspersonalet på hotellene i mer eller mindre tilfredsstillende grad støvsuger, vasker gulv, rer opp senger og fjerner skitt og støv fra alle overflater, så er det svært sjeldent at de rengjør hårtørrerne.  

Av denne grunn virker hotellrommet ditt rent og pent, men både utenpå og inni de velbrukte hårtørrerne gjemmer det seg skitt og hudpartikler fra utallige andre gjester. 

Les også

7 ting du aldri må gjøre før du skal sove

Faktisk forklarer Charles Gerba at hårtørrerne flere steder inneholdt flere bakterier enn toalettbrettet på hotellbadene. 

- Det må være noen ting som man kan gjøre med en hårtørrer som jeg ikke kjenner til, for noen av dem var virkelig utrolig bakterierinfiserte, sier Charles Gerba.

Det er jo noe å tenke over neste gang du står der med hotell-hårtørreren i hånden og blåser varm luft gjennom ditt nyvaskede hår.