Derfor skal du aldri benytte hårtørreren på hotellet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Planlegger du et hotellopphold? Så bør du huske å ta med egen hårtørrer.

De færreste finner plass til hårtørreren når de skal på ferie - spesielt siden de fleste hotellrom har én. 

Men kanskje bør du allikevel ta apparetet med i kofferten. 

For den versjonen som befinner seg på hotellrommet er nemlig en ekte bakteriebombe. Det skriver The Sun.

Det avslører et tidligere studie utført av den amerikanske eksperten i mikrobiologi, Charles Gerba, som på oppdrag fra nyhetskanalen ABC undersøkte hygienen på en rekke hotellrom i Los Angeles.

Som forventet varierte hygienen fra hotell til hotell, men Charles Gerba fandt også ut at de hårtørrerene som befant seg på de forskjellige rommene var noe av det ekleste og mest bakterieinfiserte som hotelgjestene ble utsatt for.

Det skylles at mens rengjøringspersonalet på hotellene i mer eller mindre tilfredsstillende grad støvsuger, vasker gulv, rer opp senger og fjerner skitt og støv fra alle overflater, så er det svært sjeldent at de rengjør hårtørrerne.  

Av denne grunn virker hotellrommet ditt rent og pent, men både utenpå og inni de velbrukte hårtørrerne gjemmer det seg skitt og hudpartikler fra utallige andre gjester. 

Faktisk forklarer Charles Gerba at hårtørrerne flere steder inneholdt flere bakterier enn toalettbrettet på hotellbadene. 

- Det må være noen ting som man kan gjøre med en hårtørrer som jeg ikke kjenner til, for noen av dem var virkelig utrolig bakterierinfiserte, sier Charles Gerba.

Det er jo noe å tenke over neste gang du står der med hotell-hårtørreren i hånden og blåser varm luft gjennom ditt nyvaskede hår.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.