Flere leger er enige: Seksuelt aktive mennesker blir mindre syke

20/07/2021 13:49

Emma Sletta

Vitenskap
En lege på TikTok har hevdet at sex kan bidra til å stoppe deg fra å bli syk og sier det kan forbedre immunforsvaret ditt med så mye som 30 prosent

Det skriver Ladbible.

Dr Faith Coats -@faithfuldoc- delte en video på plattformen til sine 618 000 følgere og sa: "Flere leger bør anbefale det."

Coats hadde stilt et spørsmål om hvilken rolle orgasmer og følelse av opphisselse kan spille i din generelle helse.

Hun sa: "Sant eller usant: opphisselse og orgasme hjelper deg ikke å bli syk?"

Som svar hevdet Coats at ideen faktisk var sann, og forklarte: "Sant! Å ha sex et par ganger i uken forbedrer immunforsvaret ditt med 30%,"

"Dette er legens ordre." - hun legger til med et smil.

Det er sannsynligvis verdt å huske at korte TikTok-videoer vanligvis ikke er i stand til å tilby de samme detaljnivåene som for eksempel en grundig vitenskapelig studie, men det høres absolutt ut som den typen medisinske råd som mange av oss ønsker og i det minste håper er legitimt.

En artikkel fra 1999 fra NewScientist skisserte en studie av psykologer i Pennsylvania som viste at "folk som har sex en eller to ganger i uken får et løft i immunforsvaret,"

Eksperter var i stand til å vurdere immunforsvarets styrke ved å måle nivåer av immunoglobulin A (IgA) - et antigen som finnes i spytt.

Carl Charnetski, fra Wilkes University i Wilkes-Barre, forklarer: «den første forsvarslinjen mot forkjølelse og influensa».

Charnetski og hans kollega Frank Brennan spurte 111 Wilkes-studenter i alderen 16 til 23 år hvor ofte de hadde hatt sex i løpet av forrige måned.

De målte nivåer av IgA i de frivilliges spytt, med det resultat at de som hadde sex mindre enn en gang i uken hadde en liten økning i IgA over de som hadde avstått helt.

De som hadde ett eller to ukentlige seksuelle uttrykk hadde en 30 prosent økning i nivåene av antigenet. Lifford Lowell, immunolog ved University of California i San Francisco, sa at høye nivåer av IgA hos frivillige som hadde moderat hyppig sex var lett å forstå.

– Seksuelt aktive mennesker kan bli utsatt for mange flere smittsomme stoffer enn seksuelt inaktive mennesker, forklarer han, og legger til:

"Immunsystemet ville reagere på disse utenlandske antigenene ved å produsere og frigjøre mer IgA."

Det gode rådet er dermed videreført. Hvis du ikke vil være syk, må du få laget av gymnastikk i gang.