Ny forskning: Derfor skal du glede deg over kvisene dine

Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Tenåringer og kviser henger nesten uløselig sammen. Noen er riktignok hardere rammet enn andre, og lider av alvorlige akneutbrudd, som kan legge en stor demper på humøret og selvtilliten.

Umiddelbart kan det være vanskelig å se noe som helst positivt med store betente kviser og akne, men det er faktisk en ganske stor gevinst ved å ha hatt uren hud, skriver den svenske avisen Expressen.

Les også

10 grunner til at du skal drikke vann med sitron

En ny undersøkelse publisert i fagbladet The Journal of Investigative Dermatology, fastslår at folk som sliter med kviser tidlig i livet blir belønnet med færre rynker senere i livet.

Så nåtidens tenåringer kan fryde seg over at deres kvisefrie venner med større sannsynlighet vil få rynker, enn dem selv. Med andre ord, kviseplagede tenåringer blir sannsynligvis smukke pensjonister.

Les også

Her er forklaringen på hvorfor du ikke går ned i vekt - og det handler ikke om hva du spiser

Forklaringen på den oppsiktsvekkende forskningen er at de som lider av akne, har en innbygd beskyttelse i cellene som har en anti-aging effekt. Det handler om at de som har kviser, har hvite blodlegemer med lengre beskyttelseshetter på enden av kromosomene.

Undersøkelsen bygger på 1200 kvinnelige tvillinger, hvorav 1/4 hadde akne.