Vitenskap sier: Menn bør ejakulere minst 21 ganger i måneden av helsemessige årsaker

31/08/2022 12:29

Emma Sletta

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En vitenskapelig studie har understreket en gang for alle at ikke alle sunne vaner er kjedelige.

De fleste voksne er godt klar over at trening regelmessig og å spise sunt er sunnere for ens kropp og helse, men langt fra alle gjør det.

Årsaken er sannsynligvis at det er kjedelig, hardt og vanskelig, men heldigvis er ikke alle sunne vaner kjedelige, harde og vanskelige.

En vitenskapelig studie har dermed fastslått at en bestemt "vane", som kan være vanskelig og vanskelig, men absolutt ikke kjedelig, faktisk er ekstremt viktig for menns helse.

Her snakker vi selvfølgelig om sex eller i det minste utløsning.

Ifølge en studie publisert i europeisk urologi er det viktig for menns helse og velvære at de når et minimum av utløsning per måned - selv om det er med en partners hjelp er mindre viktig. 

Studien ble utført av forskere fra Harvard University, som undersøkte 31 925 forskjellige menn som regelmessig fylte ut tre spørreskjemaer om utløsning mellom 1992 og 2010, og konklusjonen er klar.

Menn må ejakulere minst 21 ganger i måneden hvis de vil redusere risikoen for prostatakreft betydelig.

Det vil si at du må begynne å trekke banditten hvis du ikke ejakulerer mer enn annenhver dag.

Hvis du kan opprettholde det relativt høye nivået, vil risikoen for å få prostatakreft reduseres med så mye som 33 prosent.

"Vi fant at menn som rapporterer høyere i motsetning til lavere utløsningsrater i sitt voksne liv, hadde mindre sannsynlighet for å bli diagnostisert med prostatakreft", konkluderer studien.

"Disse funnene gir ytterligere bevis på en gunstig effekt av regelmessig utløsning gjennom hele voksen alder [...] - spesielt for de med allerede lav risiko for sykdommen," sa studien.