Kan ny teknologi avsløre en 26 år gammel drapssak mot en seksåring?

06/09/2022 09:40

Emma Sletta

112
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Et etterforskningsteam som jobber med den 26 år gamle drapssaken sier de løser det. De tror en DNA-test kan avsløre hvem som myrdet Jon Ramsey.

JonBénet Patricia Ramsey var bare 6 1/2 år gammel da hun døde natt til 26. Den amerikanske skjønnhetsdronningen ble drept i familiens hjem i Boulder, Colorado.

Hennes far, John, fant datteren død i kjelleren i huset deres omtrent 7 timer etter at hun ble meldt savnet.

Hun hadde en oppsprukken hodeskalle etter et slag mot hodet, og hun hadde blitt kvalt med et par strømpebukser.

Saken genererte verdensomspennende medieinteresse. Forbrytelsen regnes som en kald sak, men forblir åpen.

I 1997 ble den kjente og pensjonerte detektiven Lou Smit bedt om å bidra til å løse Ramsey-saken. Han hadde utfordret den opprinnelige teorien om at jentas foreldre burde ha gjort det.

Den moren, Patsy Ramsey, hadde stått for drapet på 6-åringen, og mannen hennes hadde hjulpet henne med å dekke over det.

I stedet sa Smit at DNA-bevis pekte på at en inntrenger brøt seg inn i huset og utførte det seksuelt motiverte drapet.

Smit hevdet at foreldrene ikke gjorde det, og sa at det var betydelige, troverdige bevis på en inntrenger og mangel på bevis for at foreldrene var involvert.

Stjernedetektiven døde i 2010. Siden da har et team av frivillige, inkludert hans datter, Cindy Smit-Mara, og tidligere politimann John Anderson, fortsatt sitt arbeid.

DNA-bevis fra nylonstrømpen som brukes til å kvele jenta, er ennå ikke testet med de nyeste teknikkene.

Ifølge en rapport fra Colorado Bureau of Investigation i 2008 ble det funnet spor av DNA fra en uidentifisert mann som tilsynelatende ikke samsvarte med andre prøver fra en ukjent mann på undertøyet hennes.

John Ramsey, far til JonBenet Ramsey, tar rettslige skritt hvis staten ignorerer hans forespørsel om å få et uavhengig byrå til å utføre DNA-testing av bevisene.

Det skriver Sosialnytt.

Tiden vil vise om den nye teknologien vil føre til at den lille jentas morder blir funnet.