Forside LIVSSTIL Kokk avslører: Bananer holder seg ferske uten å bli brune...

Kokk avslører: Bananer holder seg ferske uten å bli brune i 14 dager hvis de oppbevares på dette uventete stedet

Bananer er en frukt som ofte blir brun før du kan spise dem, men en enkel endring kan gjøre at de varer to uker lenger.

Akkurat nå leser andre

Bananer er en basisvare i mange kjøkken og er en ideell snacks eller rask frokost. Men hvis de oppbevares feil, kan faste bananer raskt bli til mos.

Selv om det kan virke logisk å oppbevare bananer i en fruktskål, er det faktisk det verste stedet å oppbevare dem. Å vite hvor man skal oppbevare dem kan forlenge friskheten deres i flere uker, skriver det britiske mediehuset Express.

De fleste frukter avgir etylen, et plantehormon som utløser modning. Når for mye frukt lagres sammen, kan denne gassen føre til at alt modnes raskt.

Gassen som gjør frukt raskere moden

Bananer produserer mye etylen, noe som betyr at de ofte blir dårlige først.

De bør ikke lagres sammen med annen frukt som er følsom for etylen, som epler, avokado, meloner, fersken og plommer.

Les også

Det beste stedet å oppbevare modne bananer

Rachel Sherwood, kokk og grunnlegger av Impressions At Home, hevder at det beste stedet å oppbevare modne bananer er i kjøleskapet, da dette bremser produksjonen av etylen.

«Jo mer gult du ser, desto modnere er bananen. Når bananene er modne, bør de legges i grønnsaksskuffen i kjøleskapet ditt», sa hun, ifølge Express.

«Kjøleskapet bremser modningsprosessen betydelig, men stopper den ikke. Skallet vil fortsette å bli brunt, men frukten vil holde seg frisk og fast i én til to uker.»

Dette bør du aldri gjøre med grønne bananer

Det er en vanlig misforståelse at bananer ikke bør oppbevares i kjøleskapet, da kulden vil gjøre skallet svart.

Selv om skallet kan endre farge, forblir frukten inni gul og myk, noe som gjør den perfekt spiselig over lengre tid.

Les også

Oppbevar kun gule bananer i kjøleskapet, da grønne bananer ikke modnes ordentlig i kalde temperaturer, noe som fører til tap av smak.

«Grønne bananer er ikke helt modne og holder seg lengst når de modnes sakte i romtemperatur på kjøkkenbenken», sa Rachel.

«Du kan fremskynde modningsprosessen ved å legge dem i en brun papirpose og tilsette et eple eller en tomat for å fremskynde modningen ytterligere.»

Hva med bananer som allerede er brune?

Hvis du har en banan som begynner å bli brun på kjøkkenbenken, kan den fortsatt settes i kjøleskapet, fryses eller brukes til bananbrød.

Helbrune bananer bør imidlertid ikke settes i kjøleskapet, da skallet vil bli grøtete og mindre appetittvekkende.

Les også

«Hvis bananen har mer brunt eller svart skall, enn gult, er den overmoden og kan fortsatt brukes til baking», sa kokken.

Den beste måten å oppbevare bananer på er å først oppbevare dem i romtemperatur på kjøkkenbenken, vekk fra fruktskålen, når de er grønne.

Deretter, når de blir gule, setter du dem i kjøleskapet for å holde dem friske i to uker til.

Ads by MGDK