Det trenger ikke å ta lang tid.
Akkurat nå leser andre
Gjestene er på vei, og drikkene er fortsatt varme.
Det kan skje selv de beste, men faktisk er ikke løpet kjørt ennå.
Det finnes en metode som kan sørge for at du har kalde drikker på nesten ingen tid – og du trenger bare noen få ting som du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet.
Det skriver mediehuset Mens Health.
Is-, vann- og saltmetoden
Først av alt må du finne en romslig beholder. Det kan være alt fra en bøtte til et lite fat,
Les også
Fyll den med is og tilsett deretter vann slik at all isen er dekket. Når det er gjort, må saltet tilsettes, og både bordsalt og grovt salt er akseptabelt her.
Ha deretter drikkene i blandingen og la dem stå i fem til femten minutter. En lett omrøring underveis kan forkorte prosessen ytterligere.
Hvorfor fungerer det?
Når salt tilsettes vann, senkes frysepunktet, noe som gjør det mulig å oppnå en temperatur lavere enn null grader uten at blandingen fryser til is.
Den ekstra kulden omfavner emballasjen og kjøler dem ned på rekordtid.
Eksperimenter har vist at metoden kan senke temperaturen på et øl fra 20 grader til omtrent 1,5 grader på bare en halvtime.
Alternativer med mindre innvirkning
Les også
En annen metode er å pakke flasker og bokser inn i fuktig papir og kaste dem i fryseren.
Dette kan forkorte avkjølingstiden, men det er en risiko for å glemme drikken – og det kan ende helt feil.
Å legge drikken i isvann uten salt er også en fin metode, men prosessen tar lengre tid ettersom temperaturen ikke synker like mye.