Både ovnen og ovnsdøren blir skinnende ren.
Akkurat nå leser andre
Å rengjøre ovnen din kan virke som en stor oppgave, men en ren ovnsdør er ikke bare viktig for det hygieniske aspektet.
Den hjelper deg også å se maten i ovnen tydelig når de står der inne og putrer. Det er derfor viktig å holde glasset rent og klart.
Dette skriver mediet Tasting Table.
Den gode nyheten er at du sansynligvis allerede har det du skal bruke hjemme i kjøkkenet.
En metode restauranter sverger til
Les også
Du kjenner garantert til problemet. Etter at du har bakt eller brukt stekeovnen til å lage middag, tar det ikke mange dagene før den ser skitten og uhygienisk ut.
Hvis du i tillegg ikke får gjort den rent med det samme, så blir skitten mer og mer gjenstridig.
Det anbefales at man rengjør ovnen jevnlig, gjerne mellom hver gang man bruker den, men realistisk sett er det nok mange som ikke akkurat får gjort det.
De fleste nyere stekeovner har en selvrensende funksjon, men selv den kan ha problemer når inntørket saus, fett og andre matrester blir sittende i lang tid.
Heldigvis finnes det en metode som selv mange restauranter sverger til, ifølge Quotidian Post.
Les også
Du trenger bare destillert hvit eddik, natron, litt salt og vann. Denne blandingen vil løse opp fettet lett som en lek. I tillegg trenger du en mikrofiberklut, eller en myk svamp, for å gni bort fettet uten å ripe glasset.
Slik gjør du det:
Først blander du natron og litt fint salt med vann. Konsistensen du skal sikte mot er omtrent som tannkrem.
Husk at ovnen din må være helt kald når du rengjør den, da det er farlig å gjøre det når den er varm.
Smør det over det indre glasset med en svamp eller klut, og pass på å legge et ekstra lag på de verste fettflekkene. La det stå i 10 minutter slik at natronen kan løse opp smuss og fett på glasset. Noen flekker kan ha bruk for lengre tid.
Les også
Så lager du en blanding av eddik og vann. Dypp en ny klut eller svamp i denne blandingen, og bruk den til å tørke bort natronen. Flekkene burde løsne med det samme. Blandingen fungerer både inne i ovnen og på glasset i ovnsdøren.
Så er det bare å nyte den rene og skinnende stekeovnen.