Forside MAT Glem dyre biffer – dette usedvanlige trikset gjør kjøttet mørt...

Glem dyre biffer – dette usedvanlige trikset gjør kjøttet mørt og smakfullt hjemme

Du trenger ikke et luksusrestaurant-budsjett for å spise biff som smelter i munnen. Alt du trenger er… en kopp te.

Akkurat nå leser andre

Det høres kanskje rart ut, men svart te kan være hemmeligheten bak den perfekte hjemmebiffen. Med én enkel ingrediens du mest sannsynlig har i skapet fra før, kan du forvandle en seig og smakløs biff til et saftig festmåltid med røykpreg. Det skriver Express.

En billig løsning som gjør underverker

Det er lett å bomme når man steker biff hjemme. Enten blir den tørr og hard, eller så smaker den rett og slett… lite. Men ifølge flere matentusiaster og kokker finnes det en genial løsning: marinér biffen i svart te før du steker den.

Te inneholder nemlig tanniner – naturlige stoffer som bryter ned proteinene i kjøttet og gjør det mørt. Samtidig tilfører teen en lett bitter og røykpreget smak som løfter hele måltidet. Resultatet? En biff som både smaker og føles som om den er servert på en dyr restaurant – bare mye billigere.

Sånn gjør du det

Det er overraskende enkelt:

  1. Kok opp 1–2 kopper svart te (du kan bruke poser eller løsvekt).
  2. La teen trekke i 15–20 minutter, og avkjøl den helt.
  3. Legg biffen i teen – gjerne i en plastpose eller tett beholder – og la den marinere i kjøleskapet i minst 2 timer, helst opptil 24 timer.
  4. Ønsker du en litt søtere og karamellisert smak? Tilsett litt honning eller sukker i teen før du heller den over kjøttet.

Jo lengre biffen får ligge i teen, desto mørere blir den. Og når du først steker den, vil sukkeret hjelpe til med å lage en fin, brun stekeskorpe.

Les også

«De bitre og røykaktige undertonene fra teen gir biffen en helt ny og spennende smak», sier matnettstedet Food Republic.

«Det er som å bruke vin – bare billigere og enklere.»

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Ads by MGDK