Har du igjen potetmos etter middagen? Ikke kast den. Den kan bli til en skikkelig digg, ostete frokostrett – helt uten stress.
Akkurat nå leser andre
Poteter er kanskje verdens mest allsidige råvare. Du kan koke, steke, mose og fritere dem i alle tenkelige varianter. Men visste du at den gode, gamle potetmosen kan bli til en luksuriøs frokost i slow cooker?
Alt du trenger er noen enkle ingredienser: litt ferdigstekt frokostpølse, revet ost, egg og potetmosen fra gårsdagens middag. Du trenger ikke gå i butikken for å kjøpe spesialingredienser.
Slik gjør du det
Smør bunnen av slow cookeren og legg et lag med potetmos i bunn. Strø over pølse og ost, hell over litt vispet egg med krydder – og gjenta lagene en gang til. Eggene trekker ned i potetmosen og holder det hele saftig og samlet. Pølse og ost gir masse smak og fett som gjør retten ekstra god.
Her får du en myk, nesten fløyelsaktig konsistens som smelter i munnen. Det er en perfekt kontrast til den salte pølsa og smeltet ost.
Har du ikke slow cooker? Null stress. Du kan bruke en vanlig ildfast form og steke retten i ovnen på 175 grader i cirka en time. Like digg, like enkelt.
Les også
Dette er ikke bare en smart måte å bruke rester på. Det er frokost som smaker som en helgebrunsj, men som du enkelt kan mekke på en hverdag. Og best av alt: Alt gjør seg selv mens du fikser annet.
Neste gang du sitter igjen med potetmos etter middag – husk dette trikset. Det kan fort bli din nye frokostfavoritt.
Tipset er hentet fra Tasting Table.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!