Kokken deler en av favorittoppskriftene sine.
Akkurat nå leser andre
De fleste av oss har en pose med frosne erter gjemt bort et sted i fryseren.
De ender vanligvis opp i en bolle ved siden av kjøttboller eller som en litt halvhjertet del av søndagssteken. Men erter kan gjøre så mye mer enn bare å være «det grønne elementet» på tallerkenen.
Den australske kokken Nagi fra Sydney, kvinnen bak oppskriftsnettstedet RecipeTin, har et oppdrag: å gjøre frosne erter om til noe du faktisk gleder deg til å spise.
Oppskriften hennes på erter med hvitløkssmør er like rask som den er genial – og så god at du plutselig kan begynne å se erter som hovedpersonen i stedet for en statist.
Ingredienser:
- 300 g frosne erter (rett fra fryseren)
- 25 g smør (eller olivenolje for en lettere versjon)
- 1 fedd fersk hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje vann
- Salt og nykvernet pepper
- (Valgfritt) Fersk mynte, sitronskall eller revet parmesan
Slik gjør du det:
- Smelt smøret i en panne over middels varme.
- Fres hvitløken i smøret i omtrent 30 sekunder, til den lukter lett gyllen (ikke brent!).
- Hell de frosne ertene i pannen sammen med en spiseskje vann, salt og pepper.
- La det hele koke i omtrent 5 minutter, rør om av og til, til ertene er varme og dekket av den smøraktige hvitløksduften.
- Topp med litt finhakket mynte, sitronskall eller et dryss parmesan for en ekstra wow-effekt.
Les også
Ifølge Nagi er trikset å steke ertene rett fra fryseren, slik at de beholder sprøheten og den intense grønne fargen. Og hvis du har lyst på noe enda mer sausaktig, kan du tilsette en klype karripulver, spisskummen eller koriander for en asiatisk vri.
Så neste gang du tenker på å koke ertene dine til det ugjenkjennelige, tenk Nagi og prøv å smake dem litt i hvitløkssmør i stedet. Middagstallerkenen din vil takke deg.