Forside MAT Du kaster den, men den kan gi deg de saftigste...

Du kaster den, men den kan gi deg de saftigste kotelettene noensinne

Pork, chops, koteletter, svin, svinekoteletter
Photo_39 / Shutterstock.com

Glem fancy marinader og dyre krydderblandinger. Den beste smaken til svinekotelettene dine ligger kanskje allerede i skapet ditt – i noe du vanligvis heller i vasken.

Akkurat nå leser andre

Svinekoteletter er en gjenganger på middagsbordet i mange norske hjem. Men la oss være ærlige: De blir ofte litt kjedelige, eller enda verre – tørre. Selv med smør, olje og masse krydder, ender de fort opp som noe du tygger deg gjennom heller enn nyter.

Men hva om hemmeligheten til saftige, møre koteletter faktisk ligger i noe du allerede har i kjøleskapet? Og som du sannsynligvis heller ut hver gang du spiser sylteagurk?

Matprofil og kokk Noah Tanen har delt et enkelt, men genialt triks: Bruk laken fra sylteagurk-glasset til svinekotelettene dine.

Du leste riktig. Ikke sløs bort den syrlige, krydrede laken neste gang du tar deg en skive med leverpostei og sylteagurk. Hell den heller over et par svinekoteletter i en boks med lokk, og la dem kose seg i kjøleskapet noen timer eller over natten.

Hvorfor funker det?

Sylteagurklake er naturlig saltet, lett syrlig og full av smaker som matcher svinekjøtt perfekt. Den hjelper kotelettene å holde på fuktigheten under steking og gir dem samtidig et lite kick av ekstra smak – uten at du trenger å blande sammen noe selv.

Les også

En annen fordel? Det gir deg rom for å bomme litt på steketiden uten at kjøttet blir ødelagt. Ifølge Noah er dette som en forsikring mot oversteking: Du får møre og saftige koteletter selv om du ikke nailer steketiden helt.

Slik gjør du det:

  1. Legg rå svinekoteletter (helst med bein, ca. 2,5–3 cm tykke) i en boks med lokk.
  2. Dekk dem med laken fra et glass sylteagurker.
  3. Sett i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne over natten.
  4. Ta dem ut, klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir.
  5. Stek dem på høy varme i stekepanne med smør, hvitløk og friske urter som timian.

Vil du ha perfekt resultat, bruk steketermometer og sikt deg inn på 63 grader i kjernen.

Og tilbehøret? Da anbefaler Noah noe som matcher smaken fra laken: Poteter eller kål med litt fylde. Prøv fløtegratinerte poteter, potetmos med smør eller en god kålstuing.

Så neste gang du vurderer å kaste sylteagurklaken – tenk deg om to ganger. Den kan være forskjellen på en kjedelig hverdagsmiddag og et lite smakseventyr.

Saftig, smakfullt og superenkelt. Hvem skulle trodd det var sylteagurken som reddet middagen?

Les også

Tipset er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Ads by MGDK