Forside LIVSSTIL Ett sted på kjøkkenet vil garantert ødelegge brødet: «Brød bør...

Ett sted på kjøkkenet vil garantert ødelegge brødet: «Brød bør absolutt ikke oppbevares i …»

Ett sted på kjøkkenet vil garantert ødelegge brødet: «Brød bør absolutt ikke oppbevares i …»
Foto: Shutterstock

Du tror kanskje du gjør det riktig – men denne vanlige kjøkkenplassen kan faktisk få brødet til å eldes rekordfort.

Akkurat nå leser andre

De fleste nordmenn har sine helt egne vaner når det kommer til å oppbevare brød.

Noen legger det i skuffer, andre lar det stå på kjøkkenbenken, og flere putter det rett i kjøleskapet, og tanken er gjerne at brødet holder seg ferskt lenger.

Men den antakelsen kan faktisk være en skikkelig misforståelse.

Kaisa Mensonen, administrerende direktør i Brødinformation, har i mange år jobbet med å lære folk hvordan brød egentlig bør oppbevares.

Ifølge henne gjør mange en ganske alvorlig feil når de legger brødet i kjøleskapet:

Les også

«Brød bør ikke oppbevares i kjøleskapet. Ved kjøleskapstemperatur går aldringsprosessene i stivelsen mye raskere, noe som gjør at brødet virker gammelt, sier hun til mtvuutiset.fi.

I stedet anbefaler hun romtemperatur som den beste løsningen.

Der holder brødet seg ferskt lenger – særlig hvis det ligger i riktig emballasje.

En papirpose er ofte et godt valg, siden den lar fukt slippe ut og samtidig sørger for at skorpen holder seg sprø:

«Plastposer hindrer fukt i å fordampe, og da mister skorpen sprøheten. Brødet blir ikke fortere hardt eller tørt, men den perforerte posen er best: Den holder skorpen sprø og bevarer brødets kvalitet bedre, forklarer hun.

Les også

Hvis det samler seg fukt inne i posen, er det viktig å tørke den godt for å unngå muggdannelse.

Og skulle brødet først få mugg, er det bare én ting å gjøre:

«Hvis du ser flekker av mugg, må hele brødet kastes. Muggsporene er usynlige og kan ha spredt seg i hele brødet.

For dem som vil forlenge holdbarheten ytterligere, er fryseren et godt alternativ.

Brød holder både smak og næringsverdi hvis det fryses raskt og i små porsjoner.

Les også

Med noen enkle grep i hverdagen kan du altså sørge for at brødet ditt holder seg både ferskt og godt lenger – og samtidig unngå unødvendig matsvinn.

Ads by MGDK