Eksperter advarer: Slik kan du se om noen har hacket telefonen din

19/10/2023 17:00

Sofie Hansen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer de med råd.

Får du dårligere batteri?

Selv om det er en vanlig klage for de fleste mobiltelefonbrukere, har en hackingekspert advart om at dette kanskje ikke bare er et tegn på slitasje, selv om det finnes måter å få batteriet til å vare lenger.

Faktisk kan telefonens batteriikon til og med være en viktig "ledetråd" om at kriminelle har tatt over telefonen din.

Selv om det er normalt at telefonens batteri forverres over tid, kan plutselige fall i effektivitet tyde på at hackere har fått tilgang til telefonen din. Det skriver Unilad.

Ettersom kriminelle bruker dataene dine eller enheten din, vil den ekstra aktiviteten ofte føre til at mer av kraften din blir brukt uten at du vet det.

Sikkerhetsselskapet Norton har advart brukere: «Telefonbatterier er ikke ment å vare evig, men de er også utformet effektivt.

"Så hvis telefonbruksvanene dine har vært de samme, men batteriet tømmes raskere enn normalt, kan hacking være skylden."

Hvis du i det hele tatt er bekymret for dette, er det enkelt å sjekke ved å la telefonen vise batteriprosenten og sjekke den i løpet av dagen.

Det er imidlertid andre advarselsskilt du kan være på utkikk etter hvis du ønsker å stoppe cyberkriminelle. Som med telefonens batteri, bør du være oppmerksom på om telefonen din bruker betydelig mer data enn normalt, da dette kan indikere at du har blitt hacket.

Ofte vil skadelig programvare eller spionvare tappe telefonens data, og kriminelle bruker den ondsinnede programvaren for å få tilgang til din sikre informasjon.

En økning i popup-vinduer kan også ofte være et advarselstegn, ettersom hackere prøver å få deg til å klikke på noe ondsinnet.

I noen tilfeller kan det til og med dukke opp nye apper på telefonen din uten at du laster dem ned eller tilfeldige anrop/tekstmeldinger fra telefonen.

Det er derfor det er best å være så kjent med telefonen som mulig og sørge for at du er klar over disse potensielle røde flaggene.

Akkurat som du ville gjort med din datamaskin, kan du laste ned sikkerhets- og antivirusprogramvare for å stoppe dette.

Før du kjører dette, må du sørge for at du har slettet alle mulige tvilsomme apper for å stoppe trusselen om skadelig programvare. Etter å ha kjørt programvaren, må du også endre passordene dine og starte telefonen på nytt for å sikre at cellen din er ren for eventuelle sikkerhetstrusler.

Selv om det er langdrygt, bør dette redde mobiltelefonen din hvis du blir et offer for hacking.