Hvor langt kan du egentlig komme på en reservetank? Svaret kommer som en overraskelse på de fleste

21/03/2024 05:00

Emma

Forbruk
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Bekymret for om du kan nå bensinstasjonen?

En blinkende drivstoffindikatorlampe kan utløse en flom av bekymring og spekulasjoner blant sjåfører:

"Hvor mange kilometer kan jeg faktisk kjøre før bilen min går helt tom for bensin?"

Det er et spørsmål som har plaget sjåfører i årevis, men takket være nylige tester av en håndfull nysgjerrige sjåfører, og delt med lifthack-nettstedet Daddy-cool.gr, har det nå dukket opp et konkret svar som kan bidra til å avmystifisere denne urbane legenden.

Testene, som involverte en rekke biler og ble utført under kontrollerte forhold, har vist at det er mulig å fortsette opptil 111,9 kilometer etter at drivstoffmåleren har nådd den fryktede "0".

Selvfølgelig varierer dette tallet avhengig av kjørestil, veiforhold og bilens tilstand, men gir en god indikasjon på hva du kan forvente.

Det er viktig å forstå at de fleste moderne biler er utstyrt med en reservekapasitet på mellom 6 og 10 liter bensin, etter at drivstoffmåleren indikerer tom. Dette er et sikkerhetstiltak, designet for å gi sjåføren tilstrekkelig tid til å finne en bensinstasjon og unngå å bli strandet på veien.

For de mest populære bilmodellene, spesielt de i mellomstore kategorien, er denne reservekapasiteten nærmere 6 liter enn 10.

Denne informasjonen er ikke bare et interessant morsomt faktum for bilentusiaster, men også en verdifull innsikt for den vanlige sjåføren.

Men selv om denne nye kunnskapen kan gi litt trygghet, anbefales det sterkt å ikke gjøre det til en vane å kjøre på reservetanken. Å presse bilen til sin absolutte grense kan føre til uforutsette mekaniske problemer og til og med skade motoren på lang sikt. I tillegg kan det øke stressnivået for sjåføren, noe som aldri er en god kombinasjon bak rattet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.