Dronning Elizabeths gamle skolebilder dukket opp: De vil få deg til å smelte

19/10/2022 07:22

Emma Sletta

Gossip
Dronningen av Storbritannien, Elizabeth II / Foto: Shutterstock
Dronningen av Storbritannien, Elizabeth II / Foto: Shutterstock
En rekke bilder av avdøde dronning Elizabeth, som ung jente som gjør lekser, har dukket opp.

Dronning Elizabeth II må sies å ha hatt en annen skolegang enn de fleste. Mye av hennes skolegang og lekser ble gjort på Windsor Castle.

Etter hennes død i begynnelsen av september har en rekke bilder fra hennes ungdom nå blitt delt. Blant annet er det bilder som viser hvordan hun så ut da hun studerte på Windsor Castle. 

Det skriver HELLO magasinet.

Blant bildene kommer man over et bilde fra 1940, som viser daværende prinsesse Elizabeth konsentrere seg om leksene sine mens søsteren, prinsesse Margaret, sitter ved siden av henne.

Foto: Getty Images

På bildet sitter de to søstrene ved et rundt bord dekket med en rad med bøker. Bordet ligger i en av de pene stuene i Windsor Castle, og derfor var de omgitt av glamour og ekstravaganse.

En av deres elskede corgier har også funnet veien inn i bildet. Den har lagt seg til å sove under bordet, og var tilsynelatende ikke fullt så opptatt av lekser som de to prinsessene var.

De to søstrene ble undervist av deres mor og guvernante Marion Crawford, som de kjærlig kalte 'Crawfie'.

Ifølge royalcentral.co.uk lærte de om matematikk, historie, dans, kunst og sang. Dronningen kastet seg også inn i den språklige verden, og klarte å bli flytende i både fransk og tysk.

– Mangelen på en formell utdannelse skadet henne ikke, da hun var naturlig analytisk og noe av en selvlært, i tillegg til å være hardtarbeidende – som vi nå vet er like viktig som rå hjernekraft, sier professor Kate Williams, forfatter av boken Young Elizabeth.

Et annet bilde viser den avdøde monarken, denne gangen sittende alene, men i samme stue, som det andre bildet, som tydelig fungerte som et klasserom. Denne gangen blir hun sett med en penn, som hun bruker til å skrive i en av notatbøkene sine.

Dronningen og hennes søster var den siste generasjonen av den britiske kongefamilien som ble utdannet hjemme. Siden da har familiemedlemmer blitt sendt til eksklusive private skoler.

Prinsene Harry og William gikk på Ludgrove School og begge studerte ved Eton College etterpå.

Prinsen av Wales barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis, har nylig byttet til en ny skole da de har blitt flyttet til Lambrook School nær Windsor. De hadde sin første uke på skolen da dronningen døde 8. september.