Dronningen avlyser viktig seremoni: Må hvile

Foto: Shutterstock

Storbritannias nye statsminister vil ikke bli rådgitt av dronning Elizabeth II med det første.

Fra og med 6. September er det Liz Truss som er statsminister i Storbritannia.

Les også

Meghan Markle sier: "Altså, jeg valgte ham!"

Dette kommer etter at hun ble valgt med 57 prosent av stemmene som det britiske Høyres nye leder, og dermed også landets nye statsminister, da førstnevnte, Boris Johnson, valgte å gå av på grunn av en rekke søppelsaker.

Ifølge DR involverte en av disse ulovlige «koronapartier» i toppolitikerens offisielle residens. 

Selv om Truss var en sterk forkjemper for å avskaffe den britiske kongefamilien i sin ungdom, har hun siden ombestemt seg og blitt konservativ, og hun er derfor sannsynligvis ikke glad for at dronning Elizabeth II har valgt å avlyse et planlagt møte med den nye statsministeren.

Normalt møtes herskeren og den nye statsministeren i et såkalt 'Privy Council', som er en seremoni der regenten gir råd til den nye statsoverhode.

Ifølge TV 2 vil dette imidlertid ikke være aktuelt i nær fremtid, da dronning Elizabeth II har blitt bedt om å hvile og derfor har avlyst møtet. 

Dronning Elizabeth II, 96 år gammel, er den lengstlevende og, i mer enn 70 år på tronen, også den lengst regjerende monarken i britisk historie.

Hun er også den lengst sittende kvinnelige statsoverhode i verdenshistorien, men det er indikasjoner på at den eldre damen snart ikke vil være i stand til å gjøre det lenger.

I løpet av de siste månedene har hun avlyst offisielle arrangementer på grunn av helse, og har offisielt flyttet bort fra Buckingham Palace.

Les også

Prins Charles er rasende: Vil sørge for at Harry og Meghans sønn aldri blir prins