Dronningen avlyser viktig seremoni: Må hvile

08/09/2022 07:44

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Storbritannias nye statsminister vil ikke bli rådgitt av dronning Elizabeth II med det første.

Fra og med 6. September er det Liz Truss som er statsminister i Storbritannia.

Dette kommer etter at hun ble valgt med 57 prosent av stemmene som det britiske Høyres nye leder, og dermed også landets nye statsminister, da førstnevnte, Boris Johnson, valgte å gå av på grunn av en rekke søppelsaker.

Ifølge DR involverte en av disse ulovlige «koronapartier» i toppolitikerens offisielle residens. 

Selv om Truss var en sterk forkjemper for å avskaffe den britiske kongefamilien i sin ungdom, har hun siden ombestemt seg og blitt konservativ, og hun er derfor sannsynligvis ikke glad for at dronning Elizabeth II har valgt å avlyse et planlagt møte med den nye statsministeren.

Normalt møtes herskeren og den nye statsministeren i et såkalt 'Privy Council', som er en seremoni der regenten gir råd til den nye statsoverhode.

Ifølge TV 2 vil dette imidlertid ikke være aktuelt i nær fremtid, da dronning Elizabeth II har blitt bedt om å hvile og derfor har avlyst møtet. 

Dronning Elizabeth II, 96 år gammel, er den lengstlevende og, i mer enn 70 år på tronen, også den lengst regjerende monarken i britisk historie.

Hun er også den lengst sittende kvinnelige statsoverhode i verdenshistorien, men det er indikasjoner på at den eldre damen snart ikke vil være i stand til å gjøre det lenger.

I løpet av de siste månedene har hun avlyst offisielle arrangementer på grunn av helse, og har offisielt flyttet bort fra Buckingham Palace.