Etter uvennskap: Slik husker prinsene Diana

31/08/2022 12:13

Emma

Gossip
Foto: Scanpix Denmark
Foto: Scanpix Denmark
Dianas sønner, prins William og Harry, gjør det nå klart at de ikke minnes deres avdøde mor sammen.

De britiske prinsene William og Harry vil onsdag markere 25-årsdagen for deres mors død, prinsesse Diana.

Men de vil gjøre det hver for seg, fordi de to brødrene ikke lenger opptrer sammen etter en strid i kongefamilien, skriver Daily Telegraph.

Diana, hvis ekteskap med kronprins Charles grep så mange hjerter, endte i utroskap og skilsmisse. August 1977 døde hun dramatisk i en bilulykke i Paris.

Hennes sønner var 15 og 12 år gamle da hun døde. For fem år siden deltok de begge på offentlige minneseremonier for Diana. På den tiden snakket de om hvordan det var å miste moren din og den varige smerten.

Men i år vil de to huske hennes død hver for seg sammen med familiene sine, sier begge prinsens talspersoner.

40 år gamle William er nummer to i rekken for å erstatte dronning Elizabeth. Han kunngjorde nylig at han flytter fra London til Windsor Castle vest for London med sin kone Catherine og deres tre små barn.

37 år gamle Harry bor nå i California med sin kone, Meghan, og deres to barn etter at paret slo opp med kongefamilien i 2020. Det kom blant påstander om rasisme ved hoffet og i media mot Meghan, som har en hvit far og en svart mor.

Til tross for skilsmissen fra prins Charles forble Diana en enormt populær person blant britene. Hennes død kom som et stort sjokk. Hennes hjem i Kensington Palace ble forvandlet til et hav av blomster.

Men det var flere dager før dronning Elizabeth så ut til å uttrykke sine kondolanser. Et øyeblikk sviktet det britiske monarkiet.

Diana huskes som skilt for sitt arbeid mot landminer og mot HIV/AIDS. Spesielt når det gjaldt sistnevnte, skiftet hun mange menneskers holdninger til den potensielt dødelige sykdommen.

Hun prøvde å gjøre barna mindre stive enn det som har vært normen med kongefamilien, påpeker Joe Little fra Majesty Magazine.

"Hver dag håper jeg at jeg gjør henne stolt," sa Harry i forrige uke i USA på et arrangement om HIV-pasienter.

Men Harry var ikke der da hans bestemor, dronning Elizabeth, feiret sine 70 år på tronen tidligere i år med stor fest og seremoni.