Kronprinsen har tatt en stor avgjørelse: Kan bli den første noensinne

09/08/2023 08:30

Emma Sletta

Gossip
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Dersom kronprinsen opprettholder sin beslutning, vil han bli den første i Europa noensinne.

Lenge leve kongen.

Det må vi selvfølgelig håpe på. Men en dag vil rojalister over hele verden og det norske folk vinke farvel til landets nåværende konge, 86 år gamle kong Harald.

Og når dagen kommer da den nåværende regentens sønn, kronprins Haakon, overtar tronen som landets nye kongelige leder, vil det være den første av mange forskellige grunner.

Men én skiller seg betydelig ut fra mengden, skriver Norske Se og Hør.

20. juli feiret kronprinsen sin 50-årsdag. Og i denne forbindelse ble eksklusive detaljer om livet til den fremtidige kongen brakt, både offentlig og privat.

I et dypere innblikk i Haakons liv så han blant annet på sine valg gjennom livet. Og som en stor beslutning, for å styrke sin allerede aktive livsstil med mye mosjon, sport og et fornuftig kosthold, valgte kronprinsen for mange år siden å vedta et vegetarisk kosthold.

Og i siste episode av NRK-serien «På tykk is», der seerne kan følge Haakon på ekspedisjon over Grønland, ble han spurt om menyen fortsatt ikke inneholder kjøtt.

Og her var svaret fra kronprinsen kort og direkte: «ja».

Dette høres kanskje ikke ut som en ekstraordinær bekreftelse fra dagens sosiologiske synspunkt. Men hvis du ser ned i historiebøkene i stedet, er det et unikt funn.

Hvis han opprettholder diettplanen og proteinnedgraderingen, vil han bli den første vegetariske herskeren i Europas lange historie.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.