22 år gammel jente erklært hjernedød: Akkurat da legene slo av respiratoren, begynte moren til jenta å skrike

30/09/2016 08:15

Anniken Hauge

Helse
Etter datteren hadde ligget 19 dager i koma, ga legene foreldrene den verste beskjeden. 22-åringen var hjernedød, og de skulle forberede seg på å skru av respiratoren. Men akkurat da legene slo den av, så moren på datterens stortå. Så skrek hun.

22-årige Sam Hemming fikk livstruende hodeskader, da hun krasjet på motorveien i en bil med kjæresten sin.

Nå blir hun kalt et levende mirakel, skriver Daily Mail.

Under kollisjonen smadret den unge jusstudenten hodet gjennom vinduet. Hun mistet det venstre øyet sitt og brakk fire knokler i nakken.

Sam Hemming ble fløyet til sykehuset med helikopter. Her opererte de henne i seks timer, før hun ble lagt i kunstig koma. I 19 dager svevde hun mellom liv og død.

Til slutt fortalte legene de knuste foreldrene at datteren deres var hjernedød. De ble bedt om å forberede seg på det verste, og at respiratoren skulle slukkes. Hun ble erklært hjernedød.

Mens moren Carol Hemming gjorde seg mentalt parat til å si farvel til datteren sin, tok  hun et siste bilde av henne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Familien samlet seg omkring den syke kvinnen. De sa farvel.

- De slukket respiratoren, og jeg skrek, sier Carol Hemming.

Sam var ikke klar til å gå slipp på livet. Like etter legene hadde skrudd av maskinen, viftet hun med stortåen.

- Vanligvis gir de en pasient tre forsøk for å se om de kan puste på egenhånd, før de skrur av maskinen endelig og lar pasienten dø. Men før de skrudde den av for siste gang, sa en av spesialistene at stortåen hennes beveget seg, sier moren.

Få dager senere ble respiratoren skrudd av igjen, og nå var hun is stand til å puste på egenhånd.

Legene var i sjokk.

Kun åtte uker senere klarte Sam Hemming seg godt nok til at hun fikk dra hjem til barndomshjemmet i Credenhill, hvor hun nå bor sammen med foreldrene sine.

Til sammen har hun gjennomgått tre operasjoner og fått metallplater inn i armen, hvor hun hadde tre brudd. Den venstre siden av hjernen ble voldsomt skadet, men på mirakuløst vis fungerer høyre side av kroppen hennes normalt.

Nå har Sam Hemming lært seg å gå og snakke igjen.