5 enkle øvelser som løser opp stiv nakke i løpet av noen få minutter

31/10/2017 13:45

Anniken Hauge

Helse
Noen ganger kan hverdagens stress og mas fort sette seg fysisk i kroppen. Men med disse fem øvelsene fjerner du spenninger med det samme.

På slutten av dagen kjenner du hvor stiv nakken er.

Hodet ditt kjenner godt hvordan det blir påvirket av stresset du opplever når barna skal på skolen i tiden, regninger skal betales eller sjefen ber deg om å jobbe ekstra.

Den type hodepine som spenner hele veien rundt hodet kalles typisk en spenningshodepine, hvor de anspente musklene trekker smertene helt opp til hodet. Det skyldes ofte at du sitter og jobber i den samme skjeve arbeidsstillingen, sover dårlig om natten eller har endret mat -og treningsvanene dine, som ofte skjer når det blir for mye stress. 

Det er dog et par triks som raskt løser opp muskulaturen, og som ikke tvinger deg til å spise smertestillende. Ifølge Elite Daily kan disse fem øvelsene fjerne hodepinen som dugg fra solen. 

1. Hold fingrene bak ryggen
Det finnes to typer av denne øvelsen, som har til formål å løsne skulderbladene helt opp og strekke ut brytsmusklene. Du kan enten flette fingrene eller holde håndflatene presset mot hverandre, hvorpå du har albuene ut fra kroppen, og presser hendene ned under rompa og på den måten skyver brytskassen opp og frem. 

2. Bevege hodet frem og tilbake 
Denne enkle øvelsen kan utføres når som helst på dagen, om det er i kontorstolen eller på vei hjem i bilen eller på toget.

Rett ryggen naturlig opp og skyv hodet og halsen frem. Hold stillingen et sekund eller to, og trekke hodet helt tilbake så du får en dobbelthake. Pust rolig, og tenk på at du styrker nakkemusklene dine ved hver repetisjon.

3. Strekk nakken ut fra side til side
Det er ikke bra å rotere nakken rundt og rundt for å løsne opp, men det kommer vi tilbake til senere.

I stedet finnes det en god øvelse som effektivt fjerner presset på musklene i nakken. Stå med rett rygg og bøy hodet ned mot venstre skulder, hvorpå du med venstre hånd legger venstre arm over hodet som en bøyle og trykket hodet veldig lett ned mot skulderen. 

Hold stillingen i 30-40 sekunder, hvorpå du sakte slipper armen og lar hodet gli langsomt opp i naturlig stilling igjen. Deretter tar du den andre siden av kroppen.

Lukk gjerne øynene og trekk pusten rolig mens du utfører øvelsen, og du kan med fordel holde den motsatte armen (den du ikke bøyer over hodet) ned langs siden, og flekse håndleddet ut 90 grader i forhold til kroppen.  

4. Den riktige nakkerotasjonen 
Du kan fint rotere lett med nakken, men mange gjør det det helt feil og får ikke strukket musklene, men i stedet blir nervene klemt eller musklene får krampe.

Hold haken ned mot brystet, og vri hodet opp til skulderen til du kjenner det i nakkemusklene. Aldri bøy nakken bakover. Hemmeligheten er å gjøre det langsomt og grundig, så du får strukket ut muskulaturen godt og ikke stresser, ellers risikerer du skader i musklene i nakken. 

5. Rull med skuldrene
Sett deg på rompa i en stol eller på gulvet. Gi skuldrene et par gode rull, hvor du trekker skuldrene helt opp til ørene og bakover, slik at du kjenner at skulderbladene møtes bakpå ryggen. 

Gjenta fem til seks ganger, hvorpå du gjerne kan rulle den andre veien også. Husk bare at du kun skal rulle skuldrene - hodet skal holdes i samme stilling under hele øvelsen.

Pass på: Psykopater bruker disse 5 setningene for å manipulere deg

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.