Disse skal spille i Netflix-filmen om 22. juli

31/10/2017 10:04

Anniken Hauge

Nyheter
Utøya
Utøya
Rollene som Anders Behring Breivik og forsvarer Geir Lippestad er besatt.

I vinter ble det klart at en av verdens fremste filmskapere, Paul Greengrass, planla film om terrorangrepet 22. juli 2011 i samarbeid med Åsne Seierstad, og at Netflix har sikret seg rettighetene til filmen.

Filmen skal baseres på Åsne Seierstads anerkjente bok 'En av oss', og Greengrass fortalte til BT at ' boken gjorde et grundig inntrykk på han, og at den får frem sannheten ved det som skjedde og hvordan de involverte opplevde grusomhetene'.

I pressemelding har Netflix nå gått ut med to skuespillere som skal spille henholdvis Anders Behring Breivik og hans forsvarer Geir Lippestad, skriver NRK.

Lege og skuespiller Anders Danielsen Lie skal spille Anders Behring Breivik.

Skuespiller Anders Danielsen Lie til venstre, i Cannes mai 2016. Foto: Shutterstock

Videre har skuespiller Jon Øigarden fått rollen som forsvarer Geir Lippestad.

I tillegg skal Ola G. Furuseth spille statsminister Jens Stoltenberg.

Netflix bekrefter overfor NRK at arbeidstittelen på filmen er «Norway», og i pressemeldingen forteller de mer om handlingen i filmen. 

- Filmen skal følge tre historier. Den første om de overlevende etter angrepet og deres forsøk på å komme tilbake til det vanlige livet og møtet med terroristen i rettsalen. Den andre om Norges politiske lederskap og hvordan de styrte landet gjennom krisen. Den tredje om advokatene som fulgte terroristen gjennom rettsaken, heter det i pressemeldingen.

Det er foreløpig ikke kjent når filmen får premiere på Netflix.