Dette skjer med kroppen din hvis du står i dusjen for lenge

13/07/2022 08:25

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan være fristende å holde seg stående under varmt vann, men faktisk er det ikke alltid en god idé.

Alle har sin egen rutine når det gjelder dusjen. Noen begynner hver morgen med et forfriskende bad, mens andre bare hopper inn under dusjen hver tredje eller fjerde dag.

Men det er faktisk en riktig og feil måte å gjøre det på.

Ifølge helseeksperter er det bedre å vaske kroppen litt for sjelden enn for ofte - og man bør helst ikke tilbringe for mye tid i dusjen. 

Det skriver CBS New York.

Hvis du dusjer for ofte eller for lenge, kan det påvirke helsen din.

Doktor Shirley Madhere sier til CBS New York at huden vår er dekket av gode bakterier som beskytter oss, og vi risikerer å drepe dem hvis vi står under varmt vann for lenge eller for ofte.

– Disse bakteriene og mikroorganismene, også virus og sopp, hjelper faktisk kroppene våre med å fungere slik de gjør, forklarer hun.

"Hvis du bader for ofte eller for lenge, fjerner du de gode bakteriene, noe som kan bety at du blir kald og syk lettere,"

Derfor, ifølge eksperter, lyder rådet at man ikke skal tilbringe mer enn 15 minutter i dusjen eller i badekaret. Og dessuten bør man skru ned varmen:

– Det kan for eksempel føre til eksem eller betennelse i huden som akne, sier ernæringsfysiolog Paula Simpson.

Ekspertene anbefaler også at du alltid bruker en ren svamp for å vaske kroppen din. En gammel kan legge til dårlige bakterier til huden, noe som kan forårsake ubehagelige konsekvenser.

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.