Ekspert avslører: Hvorfor du har tørket deg selv feil i rumpa hele livet

11/08/2020 16:54

Emma

Helse
Det er ikke bare et spørsmål om toalettpapir, sier den ledende helseeksperten.

Det er like naturlig som å puste.

Men likevel, det er absolutt ikke alle som deler sine erfaringer fra et toallet besøk.

Det er en veldig privat sak hvordan tarmene dine oppfører seg.

Men enten du er åpen eller privat om toalettvanene dine, er det naturlig å grippe etter toalettrullen når du har klemt ut dagens avfall, men det er ikke sant, ifølge eksperten, skriver Mirror.

" Jeg synes det er veldig overraskende at millioner av mennesker løper rundt med møkete rumpehull, som de selv tror er rene," sa helseekspert Rose George til Mirror.

Rose George har skrevet boken "The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters", og avslører at toalettpapir alene ikke sikrer et rent rumpehull når du har vært på toalettet.

Fordi hvis du må være veldig ren i eksosrøret, er det viktig å vaske etter, og det krever vann eller en våtserviett.

- Toalettpapir beveger bæsjen, men det tar det ikke bort, understreker Rose George til avisen.

I flere sør europeiske land er det blit en fast installasjon på mange hoteller, og i Japan kan du også finne toaletter som har innebygde scades til butthullet.

I tillegg bidrar tørking til å spre bakterier, og hvis du kommer til å tørke feil, kan du spre bakterier til urinrøret som kan forårsake urinveisinfeksjoner.

Med sin bok vil Rose George fremheve det faktum at toaletthygiene og tilgang til gode toaletter er enormt viktig for helsen, hvor hun skriver i sin bok at to millioner mennesker i USA alene ikke har tilgang til innendørs toaletter.