Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din

27/02/2024 20:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.

Å delta i en utfordrende aktivitet, som å utføre 200 push-ups daglig over en periode på en måned, kan gi betydelige fordeler for din fysiske form og generelle helse.

Mange er av den oppfatning at armhevinger først og fremst fokuserer på armer, skuldre og bryst, men øvelsen styrker faktisk også kjernemuskulatur, rygg og ben.

Treningsinstruktør Georgia Kotsiooulou fra NewMoney fremhever at denne øvelsen gir flere fordeler som ofte blir oversett.

Hva er effekten av å ta 200 push-ups daglig?

Multimuskelstyrking: Push-ups er en helkroppsøvelse som trener en rekke muskelgrupper, inkludert bryst, skuldre, triceps, mage, rygg og ben.

Ingen utstyr nødvendig: Denne øvelsen kan gjøres hvor som helst uten bruk av utstyr eller treningsmedlemskap.

Tilgjengelig for alle: Push-ups kan justeres for å passe til ulike ferdighetsnivåer. For eksempel kan folk som finner standard push-ups utfordrende utføre dem på knærne.

Fremmer bedre holdning: Ved å styrke musklene i rygg og skuldre, kan push-ups bidra til å forbedre holdningen din.

Potensielle risikoer

Til tross for de mange fordelene, kan det være potensielle risikoer forbundet med armhevinger, som ryggsmerter, håndleddssmerter og risiko for albueskader.

For å minimere disse risikoene, anbefales det å variere treningsrutinen med forskjellige øvelser og fokusere på riktig teknikk for å unngå overbelastning og fremme muskelvekst.

Kardiovaskulær fordel

En studie fra 2019 avslørte en signifikant sammenheng mellom antall push-ups en person kan utføre og risikoen for kardiovaskulære problemer ti år senere.

Studien fant at menn som kunne utføre mer enn 40 push-ups hadde en betydelig lavere risiko for hjertesykdom sammenlignet med de som kunne utføre mindre enn 10.

Avslutningsvis

Ved å inkludere 200 push-ups i ditt daglige treningsprogram, kan du oppnå betydelige forbedringer i muskelstyrke, holdning og kardiovaskulær helse.