Godt tips: Derfor bør du gjemme et stykke såpe under lakenet

05/06/2023 19:30

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et merkelig - men likevel et veldig smart tips.

Det kan være mange grunner til at du ikke får en god natts søvn. Noen årsaker kan man selv være med til å rette opp - for en god natts søvn er ekstremt viktig.

Noen ganger kan det være helseproblemer som gjør at du får problemer med å sove ordentlig - men visse problemer finnes det råd til. Og faktisk et ekstremt enkelt og billig råd.

Ifølge Sundhed.dk lider mange av det som kalles "rastløse ben" også kalt restless legs syndrome, det betyr ofte ubehag som sammentrekninger, kramper og smerter.

Disse ubehagene resulterer ofte i at du føler deg både trøtt og ukonsentrert.

Ta såpen til sengs

Hva som egentlig forårsaket lidelsen har vært et mysterium for leger og forskere over hele verden - men noen mener det kan være knyttet til jernmangel, nyresvikt, graviditet og bruk av visse medisiner.

Og det er her såpen – merkelig nok – kommer inn. Fordi den skal kunne lindre disse plagene. Det sies at mange har blitt kvitt sine "rastløse ben" ved hjelp av dette trikset.

Det skal være mulig å lindre dette ved å legge et stykke såpe under lakenet i sengen. Noen leger mener at forklaringen kan skyldes magnesium i såpen.

Akkurat som magnesiumtilskudd også kan lindre problemet

Derfor legger du bare såpen under lakenet og ser om problemet løses over natten.