Lege advarer: Slutte å stikke det opp i underlivet

07/06/2023 15:30

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå kommer legen med en advarsel om at du definitivt ikke bør putte det opp i underlivet - selv om det er varmt.

Sommeren har virkelig truffet Europa.

Her i Norge har vi dessverre bare fått lov til å snuse på sommervarmen, som for alvor har rammet store deler av det vestlige/sydlige-Europa.

Spania har for eksempel opplevd flere dager med ekstrem varme, akkurat som Frankrike er ventet å slå varmerekorder denne helgen.

Selv i vårt naboland i vest, som er kjent for minst like mye regn og gråvær som Norge, har innbyggerne i disse dager fått kjenne temperaturer på godt over 30 grader.

Dette har fått briter til å hamstre fans, akkurat som mange har brukt fryseren til å kjøle ned sengetøyet i et forsøk på å få litt søvn i den ekstreme varmen.

Men ifølge Daily Star har flere også begynt å bruke et triks som ikke akkurat er å anbefale.

Faktisk er trikset med å kjøle ned kroppen ved å stikke en is opp i underlivet rett og slett farlig, noe som får Dr. Sarah Welsh til å advare om trikset.

Hun har uttalt at du ikke bør ta is - eller annen mat - i skjeden din, da det "introduserer mikrober" i kroppen, noe som kan føre til "infeksjoner, irritasjon og skade" i magen, akkurat som sukkeret i iskrem kan forstyrre skjedens naturlige pH-verdi.

"Det er mange ting som aldri bør komme i nærheten av en vagina, og popsicles er en av disse tingene, " sa Dr. Welsh, og la til at is også kan fryse til den følsomme huden i og rundt skjeden, noe som kan forårsake alvorlig skade.