Mamma advarer: Baby fikk brannskader på 30 prosent av kroppen

17/06/2022 15:08

Emma Sletta

Helse
Foto: Brandvæsenet
Foto: Brandvæsenet
Mange tilsynelatende ufarlige ting om sommeren kan bli potensielt dødelige for små barn.

Sommeren er virkelig over oss.

Danskene har opplevd varierende vær de siste ukene, men blant regnet har det vært plass de første dagene av året med blå himmel, solskinn og mer enn 20 grader.

I løpet av helgen har DMI tidligere spådd at temperaturene enkelte steder i Danmark kan komme opp i 30 grader, selv om spådommen har endret seg noe.

Det er imidlertid håpefullt at vi i løpet av de neste månedene vil oppleve solfylte dager med blå himmel og 25-30 grader, da det tilhører sommeren.

Slike dager oppleves for tiden i store deler av Europa, da land som Spania, Frankrike, Tyskland og til og med Storbritannia for tiden er rammet av en ekstrem hetebølge, som har sendt termometrene opp over 40 grader flere steder

Sør i Storbritannia er det mer enn 30 grader flere steder, og den britiske avisen The Sun har derfor sendt en advarsel fra en bekymret mor. 

Det varme været kan gjøre tilsynelatende ufarlige ting til potensielle dødsfeller for små barn.

Den ikke navngitte moren opplevde dette da småbarnet hennes fikk andregradsforbrenninger til 30 prosent av kroppen fordi barnet ønsket å leke med vannet fra en vannslange.

Foto: Brandvæsenet

Vannslangen hadde ligget i bakesolen i flere timer, og vannet i slangen hadde derfor blitt så varmt at det skåldet det stakkars barnets kropp.

Moren advarer nå andre foreldre om å bruke vannslanger til å kjøle ned barna sine med mindre du er sikker på at vannslangen ikke har lagt seg i solen.