Ung kvinne med Downs syndrom går ned 38 kilo

19/11/2016 14:15

Anniken Hauge

Helse
Mennesker med Downs syndrom har problemer med å gå ned i vekt. Helen kjempet derfor mot harde odds, og nå kan hun endelig “passe inn i kule klær”.

Det finnes mange dårlige unnskyldninger når man ikke helt orker å slanke seg. Helen Barneby fra Quedgeley i England hadde den utfordringen at syndromet hennes satt ned forbrenningen.

Men det gjorde ikke at 26-åringen kastet inn håndklede. Nå har hun gått ned 38 kilo og er lykkelig over at hun kan passe inn i kule klær. Det skriver Daily Mail

Før vekttapet hadde hun blitt så stor at hun hadde problemer med å gå. Hun manglet energi og følte seg dårlig i egen kropp. Den unge kvinnen spiste masse brød, chips og peanøttsmør, mens hun så på favoritt-tv-seriene sine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

I fjor innså moren som også tar seg av henne, at noe måtte gjøres. Flere leger advarte Helen Barnebys at vekten hennes var ute av kontroll og at den var helseskadelig. Videre var moren bekymret over datteren, fordi 26-åringen helt åpenbart ikke hadde det bra. 

Til tross for et lavt stoffskifte som følge av sykdommen sin, lykkes det henne å gå ned i vekt med Vektvokterne. 

Pleiemoren Sally Barneby og datteren begynte å gå i en lokal vekttapsgruppe. I starten var ikke datteren veldig begeistret over ideen, men hun endret fort mening. 

 

Hun skiftet ut den usunne snacks med poteter, frukt og grønnsaker. I stedet for å ligge på sofaen og se tv, begynte hun å trene og hoppe på familiens trampoline hver dag.

16 måneder senere er hun fem kjolestørrelser mindre. Ingen er mer stolt av innsatsen hennes enn moren. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Helen ser så utrolig mye bedre ut nå, og hun kan endelig ha på seg kule klær. Når man må kjøpe store størrelser er det som regel til eldre mennesker, så hun måtte gå med tights og bluser før. Men nå kan hun gå med bukser, sier hun. Hun understreker at det er spesielt vanskelig å gå ned i vekt når man har Helen Barnebys syndrom. Derfor er det ekstra flott.

- Hun har så mye bedre selvtillit og energi nå, sier Sally Barneby.