Regjeringen åpner for skyting av 42 ulv

01/12/2017

Anniken Hauge

Innland
Norsk ulv
Norsk ulv
Fredag ble det lagt frem et nytt vedtak knyttet til lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen.

Felling av ulv har skapt stor debatt over hele landet.

Forrige uke ga Oslo tingrett WWF Norge medhold i begjæringen om at lisensfellingen av ulv må stanse, hvilket skapte kraftige reaksjoner fra både bondeorganisasjonene og flere av partiene på Stortinget.

Klima- og miljøminister i Høyre, Vidar Helgesen, la i dag frem et nytt vedtak knyttet til lisenfelling av ulv utenfor ulvesonen.  Det var ventet at regjeringen ville tillate en mer begrenset ulvejakt, men nå åpnes det altså for lisesfelling av 42 ulv. Det melder NTB ifølge Nettavisen

- Jeg har i dag vedtatt å åpne for lisensfelling av to ulveflokker som hovedsakelig har revir utenfor ulvesonen. I tillegg er det fattet et nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, som retter opp de manglene Oslo tingrett har påpekt, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Norges Bondelag har krevd at miljøvernministeren fatter et nytt og bedre begrunnet ulvevedtak, og etter det NTB erfarer er et slikt vedtak blant det som legges fram på fredagens pressekonferanse.

Les også: Elg påkjørt i alvorlig ulykke: Elgen havnet i passasjersetet

 

 

 

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.