Serie knivstikker? Politiet etterforsker om det er en sammenheng mellom knivstikkerier

06/09/2022 07:16

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Politiet har grunn til å tro at det er en sammenheng mellom to knivstikkinger der unge menn ble knivstukket mandag ettermiddag.

Mandag ettermiddag skjedde to knivstikkinger på Furuset i den nordøstlige delen av Oslo.

I begge tilfeller var en ung mann målet, og ifølge NRK har politiet grunn til å tro at det er en sammenheng. 

Årsaken er blant annet at politiet mener at de to ofrene kjente hverandre, men politiet er fortsatt så tidlig i etterforskningen at de ikke kan si så mye.

– Vi undersøker om mannen som ble funnet knivstukket i en leilighet på Furuset om kort tid har noe med mannen som ble funnet på Furuset t-banestasjon å gjøre. Foreløpig etterforskning tyder på dette, sa Rune Hekkelstrand, operasjonsleder hos politiet, rundt klokken 17.35.

På den tiden var det mindre enn en time siden politiet fikk melding om en mann som hadde blitt knivstukket i en leilighet i bydelen.

– Vi reagerte og fant en knivstukket mann på stedet, forklarte Hekkelstrand om hendelsen, og la til at en annen mann også ble knivstukket på T-banestasjonen i området, og kort tid før knivstikkingen i leiligheten ble det meldt om kniv i forbindelse med et slagsmål på kjøpesenteret Tveita Senter ikke langt fra de to andre hendelsene.

Ingen av de to ofrene mistet livet, men politiet ser fortsatt på sakene med stor alvorlighetsgrad, og har derfor lagt ned mye ressurser i å etterforske hendelsene, som de mistenker henger sammen.

– Dette er selvfølgelig noe av det vi jobber med å etterforske, svarer Hekkelstrand på spørsmålet om de to sakene henger sammen.

Han har imidlertid understreket at osloborgerne har liten grunn til å være redde for å bli knivstukket.

"Vi har ingen indikasjoner på at det er tilfeldig vold mot tilfeldige mennesker," forsikret han, men sa at "det er fortsatt veldig tidlig i saken" og at ingenting er sikkert.

Politiet har så langt ingen pågripelser i sakene, og kan foreløpig ikke bekrefte at det er en sammenheng.