Fikk ubehagelig overraskelse i McDonald's-burgeren: - Aldri mer!

07/06/2023 14:30

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mathias Lervik er ferdig med McDonald's etter den ubehagelige overraskelsen.

Norske Mathias Lervik og vennene fikk seg en stygg overraskelse da de besøkte McDonald's på Amfi Vågen i Sandnes søndag kveld.

Her bestilte de alle sin egen meny og satte seg ned for å spise den.

– Jeg bestilte en Big Chicken Salsa-meny. Først spiste jeg noen av pommes frites, så tok jeg en bit av burgeren. Men med en gang kjente jeg at noe var galt, sier 16-åringen til Dagbladet, ifølge DinSide.

Han kjente noe hardt i munnen og like etter kjente han noe svi i tannkjøttet.

– Jeg ble plutselig veldig stresset og prøvde å eliminere det. Da jeg oppdaget at det var en blyant, ble jeg sjokkert, sier 16-åringen, som fant fire stifter til i burgeren.

Foto: Privat

Hele vennegjengen ble forskrekket over det de så. En av dem kontaktet imidlertid en ansatt og fortalte hva som hadde skjedd.

– De fortalte oss at det ikke var restaurantens feil, siden de ikke har en stiftemaskin der. I tillegg fikk vi beskjed om at det måtte være en feil som hadde skjedd i produksjonen. Jeg fikk ingen unnskyldning. Jeg fikk det ikke før dagen etter, sier han.

16-åringen ble tilbudt refusjon.

– Og jeg takket ja, for jeg kunne ikke spise det jeg betalte for, sier Lervik og legger til at han har hatt dårlig matlyst i ettertid.

Kort tid etter ble de bedt om å forlate restauranten da den skulle stenge. Alle i vennegjengen la igjen resten av maten.

Dagbladet har også snakket med 16-åringens foreldre, som er rystet over hendelsen.

Ronny Sigbjørnsen, franchisetaker ved McDonald's i Amfi Vågen, har uttalt at de er veldig lei seg for Mathias Lerviks opplevelse.

Han understreker også at de tar saken svært alvorlig.

– Vi forstår at det var en dårlig opplevelse for gjesten. Å besøke McDonald's skal være en god og trygg opplevelse. Matsikkerhet er av avgjørende betydning for oss. Vi har vært i dialog med gjesten og er takknemlige for at han har det bra.

Han sa også at de hadde forsøkt å finne ut hva som hadde skjedd siden søndag kveld.

– Vi har vært og er fortsatt i dialog med leverandørene våre. Det er strengt forbudt å ha stifter i produksjon. Våre produkter gjennomgår en rekke kvalitets- og sikkerhetstester, inkludert skanning av en metalldetektor. Vi har også gått gjennom hele restauranten for å finne årsaken til hendelsen, forklarer Sigbjørnsen.

Men de har fortsatt ikke klart å finne en forklaring på hvordan stiftene kunne havne i 16-åringens burger, verken i restauranten eller i produksjonsavdelingen.

– Vi fortsetter etterforskningen og gjennomgangen. Vi ønsker å finne ut hvordan disse stiftene kom inn i burgeren før gjesten begynte å spise den, forsikrer Ronny Sigbjørnsen.

Aldri mer

Mathias Lervik har uttalt at han aldri vil sette sin fot i restauranten igjen etter den ubehagelige opplevelsen.

– Jeg kommer aldri til å spise på McDonald's igjen. Jeg vil heller gå for en kebab, sier han.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.